Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Roth, kendisine boğaziçi köprüsündeki " Asta kıtasına Hoşgeliniz" tabelası hakkındaki yorumları sorulduğunda şu öneriyi getirmişti: "Derhal indirilmeli! Çünkü, 'Türkiye Avrupa'ya ait değildir' diyenlere böylece hak veriliyor. Avrupa'ya hoş geldiniz tabelasının yer aldığı bir yazının neden asıldığını anlamıyorum. Bununla sadece İstanbul'un bir kısmının Avrupa'ya ait olduğu söyleniyor. Bu da doğru değil."

Cevap İBB Başkanı Kadir Topbaş'dan geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth’un, Boğaz Köprüsü’ndeki "Asya Kıtasına Hoşgeldiniz" tabelasının kaldırılması yönündeki önerisiyle ilgili olarak, "İki kıta üzerine yerleşmiş bir şehirde yaşıyoruz. Gerçek olan bir şeyi, ’ne derler ki’ düşüncesiyle kaldırmayız" dedi.

İstanbul’un dar alanlarındaki yangın ve diğer afetlere müdahale amacıyla alınan 15 itfaiye aracının hizmete girmesi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, Claudia Roth’un önerisini hatırlatan bir gazeteciye, Türklerin bin yıldan beri yüzünü hep batıya çevirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda da yüzümüz Brüksel’de, Avrupa Birliği’nde. En kötü zamanımızda bile bize ’Asya’nın hasta adamı’ denmedi. ’Avrupa’nın hasta adamı’ dendi. Biz Avrupalıyız. Bu şehrin bir güzelliği var. İki kıta üzerinde yerleşmiş bir şehirde yaşıyoruz. Gerçek olan bir şeyi ’Ne derler ki’ düşüncesiyle kaldıramayız. İstanbul’un, hem Asya ile hem Avrupa ile teması var. Asya ve Avrupa’nın başlangıç noktası da İstanbul’da. Güneş bu şehirde her sabah iki kıtaya birden doğuyor. Böyle bir güzelliği belki başka ifadelerle ortaya koyabiliriz." İstanbul Valisi Muammer Güler de konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dünyanın hiçbir ülkesinde iki kıtayı birbirine bağlayan bir boğaz yok. Dolayısıyla ciddiye alınacak bir görüş değil" dedi.

Boğaz'dan yaya geçidi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayındırlık ve İskan Bakanlığından, Birinci Boğaz Köprüsü’nden yaya geçişlerine izin vermesi konusunda talepleri bulunduğunu belirterek, "Bunu sertifikalı hale getirerek Asya’dan Avrupa’ya geçenleri sertifikayla ödüllendirmeyi düşünüyoruz. Sertifikada ’bundan sonraki yaşamınız mutlulukla geçecek’ yazabiliriz. Bu turizm açısından dünyayı önemli şekilde etkileyecek bir adım" diye konuştu.

Topbaş, izin verilir verilmez bu çalışmanın başlayacağını bildirdi.

(Milliyet)

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ