Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplandı.Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye'deki her gizli örgütün dış bağlantısı olduğunu vurgulayarak, "Genelde de bu bağlantıların arkalarında yabancı istihbarat servisleri var" dedi.

FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu TBMM'de toplandı. Komisyon bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ı dinlerken, gazeteci Fehmi Koru ve Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nu dinleyecek.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Komisyona davet edilmesine rağmen mazeret bildirdi. Başbuğ 8 Kasım tarihinde dinlenecek.

Gazetecilerin görüntü almasından sonra komisyon basına kapalı olarak devam etti.

SELÇUK ÖZDAĞ DARBE GİRİŞİMİ KOMİSYONUNDA KAMERAYI ALIP ÇEKİM YAPTI

FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ çekim yapan kameramanın kamerasını alarak bir süre çekim yaptı.

FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu TBMM'de toplandı. Komisyon bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci Fehmi Koru ve Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu'nu dinleyecek.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Komsiyona davet edilmesine rağmen mazeret bildirdi. Başbuğ 8 Kasım tarihinde dinlenecek.

Gazetecilerin görüntü almasından sonra komisyon görsel basına kapalı olarak devam etti.

Read more!

MEHMET AĞAR: TÜRKİYE'DEKİ HER GİZLİ ÖRGÜTÜN ARKASINDA YABANCI İSTİHBARAT VAR

Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, Türkiye'deki her gizli örgütün dış bağlantısı olduğunu vurgulayarak, "Genelde de bu bağlantıların arkalarında yabancı istihbarat servisleri var" dedi.

Ağar, FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na bilgi verdi ve milletvekilerinin sorularını cevapladı.

Ağar, 15 Temmuz'da her vatandaş gibi izlediklerini belirterek, meşruiyetin yanında olduğu mesajını verdiğini söyledi. Organize olmuş gizli bir örgütün varlığının altını çizen Ağar, "Bütün örgütlerde klasik bazı yapılanmalar var, kod adı kullanan, yeni gelişen elektronik sistemlerden istifade eden haberleşme sistemlerini ortaya koymak gibi başka bugüne kadar gizli örgütte bugüne kadar rastlanmadı. Türkiye'deki her gizli örgütün dış bağlantısı var. Genelde de bu bağlantıların arkasında yabancı istihbarat servisleri var" ifadesini kullandı.

Her örgütün içinde üç kademe olduğunu kaydeden Ağar, bunların yönetici, militan ve sempatizanlar olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Mücadele yürütülürken, temel amaç bu örgütün sıfıra indirgenmesi, bir daha gelişemeyecek biçimde tedbirlerin geliştirilmesidir. Sempatizan kesimine ıslah olma, geriye dönme fırsatını vermektir. Eğer onlarla ilgili yapılan tüm soruşturmalarda yanlışlık olursa bunları militanlaştırırsınız. Doğru bir şey değildir. Ortaya çıkan tablo şaşırtıcı ve dehşet vericidir. Bir devletin temeli adalet, güvenlik, savunmadır. Devletin fonksiyonlarını icra eden bu kurumların tamamında çöküntü ortaya çıkmıştır. Bu çöküntülerin onarılması gerekmektedir. Onaracak olan siyasi kadrolardır."

Müşterek iradenin olayı çözmesinin gerektiğini vurgulayan Ağar, "Devletin ve milletin geleceği bakımından, insanların daha iyi, huzurlu yaşaması bakımından itirafçıyım yerine millete hizmet şeklinde takdim edilmelidir ve yardımı olan insanları deşifre etmeksizin, kamuoyu nezdinde başka duruma düşürmeden bunların hassa bir cerrah dikkatiyle mutlaka yapılması gelen işlerdir" şeklinde konuştu. (İHA)

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, "Benim Emniyet Genel Müdürlüğü dönemimde, Fetullah Gülen cemaatinin F'si teşkilatta hiçbir aktif görevde yer alamamıştır, almamıştır. Benim kurduğum istihrabat dairesinin başarıları açıkça bellidir. Bu tür olaylarda (FETÖ soruşturması), geniş kapsamlı soruşturmalarda mağduriyet olmaması mümkün değildir. Ama burada düşük bir yüzde vardır. Bunu topyekun bir mağduriyet olarak takdim etmek örgütün içinde avantaj sağlar." dedi.

KOMİSYONUN PROGRAMI

15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu'nun programı şöyle:

20 Ekim 2016, ÇARŞAMBA SAAT 11:00

-E. BAKAN MEHMET AĞAR

-PROF. DR. NEVZAT TARHAN

-DOÇ. DR. YAVUZ ÇOBANOĞLU- TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ-YAZAR

25 Ekim 2016, SALI SAAT 15:00

-E. GENELKURMAY BAŞKANI YAŞAR BÜYÜKANIT

-NEDİM ŞENER- GAZETECİ

-DİYAKBAKIR B.ŞEHİR BLD.BAŞKANI GÜLTEN KIŞANAK

-E.EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ MEHMET KILIÇLAR

26 Ekim 2016, ÇARŞAMBA SAAT 11:00

-E. GENELKURMAY BAŞKANI IŞIK KOŞANER

-HÜSEYİN GÜLERCE- GAZETECİ

-ALEKSANDR DUGİN- PUTİN'İN DANIŞMANI

-EMİN ARSLAN- E.EMNİYET GENEL MÜD. YRD.

27 Ekim 2016, PERŞEMBE SAAT 11:00

-E. GENELKURMAY BAŞKANI NECDET ÖZEL

-ZİYA İLGEN- SAYIN CUMHURBAŞKANININ ENİŞTESİ

-E. MİT MÜŞTEŞARI EMRE TANER

-ALİ BARDAKOĞLU- E. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI

01 Kasım 2016, SALI SAAT 15:00

-E. JANDARMA GENEL KOMUTANI GALİP MENDİ

-PROF. DR. MEHMET ALİ BÜYÜKKARA- ŞEHİR ÜNV. DEKANI

02 Kasım 2016, ÇARŞAMBA SAAT 11:00

-GENELKURMAY BAŞKANI ORG. HULUSİ AKAR

-PROF.DR. SÖNMEZ KUTLU- İLAHİYATÇI MEZHEPLER

03 Kasım 2016, PERŞEMBE SAAT 11:00

-ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI ZEKAİ AKSAKALLI

-E.BAKAN TAYYİBE GÜLEK

08 Kasım 2016, SALI SAAT 15:00

-E.GENELKURMAY BAŞKANI ORG. İLKER BAŞBUĞ20 Ekim 2016, ÇARŞAMBA SAAT 11:00

-E. BAKAN MEHMET AĞAR

-PROF. DR. NEVZAT TARHAN

-DOÇ. DR. YAVUZ ÇOBANOĞLU- TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ-YAZAR

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ