Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar Kültür Sanat

Türk vatandaşlığından çıkarılan Nazım Hikmet'e yeniden Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin bir kararname hazırladıklarını ve bu teklifin imzaya açıldığını ifade eden Cemil Çiçek şu şekilde konuştu: "Bir diğer gündemdeki konumuz da şuydu. Nazım Hikmet'in yeniden Türk vatandaşlığına alınması. Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının iptali için bir çalışma yapılmıştır. Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığı statüsünün tekrar kazandırılması amacıyla bir teklif hazırlanmış ve imzaya açılmıştır. 1951 yılında alınan bu karar, bugün imzası tamamlanan teklifle ortadan kaldırılmış ve Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığı iade edilmiştir. Bakanlar Kurulu'na göre Nazım Hikmet'in vatandaşlığa dönmesi için kararname hazırlandı."

Çiçek, Nazım Hikmet'in Moskova'daki mezarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili soruya ise "Bu sadece hükümetin verebileceği bir karar değil" yanıtını verdi. Önce ailesinin karar vermesi gerektiğini belirten Çiçek, hükümet açısından bir sakınca olmadığını söyledi.

Türk vatandaşlığının kazanılmasına ve kaybına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı yarın Meclis'te görüşülecek!

HABERTURK.COM

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ