Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Deniz ÇİÇEK / HABERTÜRK

‘Gemi izleme sistemi’yle bakanlık, balıkçıları GPS ve uydu teknolojileri ile hangi geminin nerede avlandığını saniye saniye izleyebilecek.

Avlanma yasağı uygulanan bölgelere giden gemilere, karaya çıkmadan ceza kesilebilecek. Bakanlık bu sistemle birlikte, balıkçı gemileri için elektronik veri toplama sistemini de devreye alacak. Balıkçılar, avladıkları balıkları daha denizdeyken sisteme girecek. Böylece, bakanlık, o gün için hangi balık türünden kaç ton tutulduğunu takip edebilecek.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, “Bizi dalga savurdu gibi bahaneler önem taşımıyor. Yasak rotanın 50 metre uzağında kalsınlar. Rüzgâr atsa bile ceza kesiliyor. Cezalar, bin TL ile 20 bin TL arasında değişiyor. Suça göre, tüm balığa ve av araçlarına el konulabiliyor” dedi.

DENİZLER KURUYOR

Türkiye’de balık sezonunda üretilen balık miktarı, iç sular ve çiftliklerle birlikte 500 bin ton düzeyine ulaşsa da denizlerde avlanılan balık miktarı her geçen yıl azalıyor. Buna göre, 2011 yılında denizlerden 477.6 bin ton balık avlanırken, 2012’de bu rakam 396 bin tona indi. Bu miktar 2013’te 339 bin ton olurken, 2014’te ise 266 bin ton olarak gerçekleşti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ