Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yapı Kredi Koray GYO'nun "Ekonomi, Sektör ve Yapı Kredi Koray" başlıklı bilgilendirme toplantısında konuşan Ersöz, Eskişehir'deki Neo Alışveriş Merkezi'nin Krea Gayrimenkul'e satılmasıyla şirketin elinde yüklü miktarda nakit oluştuğunu, bu kaynağı kira getirisi yüksek mülkler edinerek ve orta gelir grubuna hitap eden konut projeleri yaparak değerlendirmek istediklerini kaydetti.

İyi kira getirisi olan bir portföyün küçük yatırımcıya iyi temettü dağıtabilme imkanı tanıdığını söyleyen Ersöz, şunları söyledi:

'Bekçi bizden başarılı olurdu'

"Yapı Kredi Koray GYO, yıllardır Yapı Kredi Plaza'dan bir kira geliri elde ediyor. Ama halka açıldığı günden bu yana hiç temettü dağıtmamış. Bu kabul edilemez bir durum.

Ben dahil bütün şirket çalışanlarını işten çıkarsak, ofisi kapatsak, sadece Yapı Kredi Plaza'nın kapısındaki bekçiyi bıraksaydık o bekçi kirayı toplayıp yatırımcıya temettü olarak dağıtabilirdi. O zaman o bekçi bizden daha verimli çalışmış olurdu.

Bu yüzden bundan sonraki hedefimiz iyi kira getiren bir portföy oluşturup, işletme maliyetlerimizi düşürüp, küçük yatırımcımıza her yıl düzenli temettü dağıtmak."

Bahçeşehir'de 768 konutluk proje başlıyor

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ