Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Sinaloa çetesinin kasası "Kral Midas" da yaklandı

        Meksika'da uyuşturucu ticareti yapan Sinaloa karteline ikinci darbe indirildi. Örgütün lideri "Bücür" lakaplı Guzman'ın ardından para kasası olarak ünlenen "Kral Midas" lakaplı Juan Manuel Alvarez Inzunza da yakalandı. ABD, "Kral Midas"ın da iadesini istedi.

        Meksika'da uyuşturucu ticaretiyle uğraşan Sinaloa kartelinin eski lideri, "El Chapo" lakaplı Joaqiun Guzman'ın ardından, örgütün para kasası 34 yaşındaki Juan Manuel Alvarez Inzunza da ülkenin güneyindeki Oaxaca eyaletinde ele geçirildi.

        "Kral Midas" lakaplı Inzunza'nın şimdiye kadar Sinaloa karteli adına 4 milyar dolar uyuşturucu parayı çeşitli yollardan akladığı belirtiliyor.

        Kara para için şirketler ve döviz büroları kuran Inzunza'nın yıllık 300 ile 400 milyon dolar akladığı tahmin ediliyor.

        NTV'nin haberine göre son 10 yılda 4 milyar dolar uyuşturucu parasını aklayan "Kral Midas"ın sadece Meksika'da değil, Kolombiya, Panama ve ABD'de de şirketler ve döviz büroları kurduğu ifade ediliyor.

        Meksika'daki en güçlü uyuşturucu örgütü olan Sinaloa kartelinin lideri "El Chapo" lakaplı Joaquin Guzman, geçtiğimiz yıl cezaevinden kaçtıktan kısa süre sonra tekrar yakalandı. Sinaloa kartelinin liderliğini yapan Ismael Zambada Garcia ise firarda ve polis tarafından aranıyor.

        Guzman Meksika tarafından ABD'ye iade için gün sayıyor. ABD'nin örgütün para kasası "Kral Midas"ı da iade için hazırlık yaptığı iddia ediliyor.

        ABD'deki Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi DEA'ya göre, Sinaloa karteli dünyanın en büyük 5'inci suç örgütü. ABD'deki uyuşturucu trafiğinin büyük bir kısmını Sinaloa karteli yönetiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa