"Tam demokratik Kuzey Kore!"
Kuzey Kore'de gerçekleştirilen seçimlerde genç lider Kim Jong Un, aday olduğu bölgede oyların yüzde 100'ünü aldı
ABONE OLKuzey Kore'nin genç lideri Kim Jong Un, dün yapılan seçimde aday olduğu bölgede oyların tamamını alarak parlamentoya seçildi. Resmi KCNA haber ajansı, babasının doğum yeri Mount Paekdu bölgesinden aday olan Kim'in oyların tamamını almasının, halkın genç lidere gösterdiği "mutlak desteği" yansıttığını duyurdu.
KCNA, "Seçim sonucu, halkımızın yüce liderimiz Kim'e mutlak desteğinin ve derin güvenin bir ifadesidir" dedi. Diğer bölgelerdeki seçim sonuçları ise henüz açıklanmadı.
Pazar günü yapılan seçimde her bölgeden sadece bir kişi aday gösterilmişti. Ülkede 687 bölge bulunuyor. Ülkede her beş yılda bir yapılan seçim, tüm adaylar iktidardaki İşçi Partisi tarafından belirlendiği için "formalite icabı" olarak değerlendiriliyor. Seçmenler, kendi bölgelerindeki aday için "Evet" ya da "Hayır" seçeneğini işaretliyor.