Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" sözlerine Washington ve Tel Aviv'in ardından Kahire'den de tepki geldi. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü eleştiri sınırlarını zorlayan açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ı kastederek, "Batılı bir ajandan vatanseverlik dersi almaya ihtiyacımız yok" dedi.

Mısır resmi haber ajansı MENA, bazı Mısırlı bakanların “sağlıklı ya da adil” olan hiç kimsenin bu sözleri kabul edemeyeceğini söylediğini bildirdi.

MENA'ya göre, Erdoğan'ın sözlerinin Mısırlıları bölmeyi amaçladığını iddia eden bakanlar, "Kabine, Mısır'ın sabrının taştığını vurgulamaktadır... Mısır başkalarının husumetlerini paylaşmıyor ve yeni bir kimlik arayışında da değil. Arap ve İslamcı doğası aşikardır" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ