Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Papa Francis Sri Lanka’ya da uğradığı hafta boyu devam eden Asya ziyaretlerinin ardından Filipinler’deydi. Papa’nın ziyaretinden ana başlıklar ise şöyle:

AKIN AKIN İNSAN GELDİ

Papa’yı selamlamak için milyonlarca insan Manila’nın şehir merkezindeki Rizal Park’a akın etti. Bazıları sabah 6’da açılan kapıdan ilk girenler olmak için geceyi parkın dışında geçirdi.

Onbinlercesi Manila Körfezi’ndeki ana cadde olan ve trafiğe kapatılan Roxas Caddesi’ndeki uzun yolu boydan boya yürüdü. Diğerleriyse günün ilerleyen saatlerinde oradan geçecek olan Papa’nın konvoyunu görebilmek için kurulan barikatların arkasında saatlerdir beklemeye devam ediyor.

Parka gidenler şeffaf poşetlerin içinde getirdikleri atıştırmalıklarla beklerken karnını doyurdu. Diğer bir kısım ise ellerinde Filipinler’deki en önemli ikonlardan biri olan bebek İsa heykelleriyle dolaşmaya devam ediyor.

BİR ARKADAŞI İÇİN DURDU

Papa Francis’in Manila’ya yetişmesi için, Filipinler merkezindeki yaşlılar ve yetimler için kurulan Vatikan-fonlu barınağın açılış töreni ziyareti, programından çıkarıldı.

Aslında Rev. John Oh Woong-Jin adlı arkadaşı projenin bir parçası olduğu için bunu tamamen atlamadı ve konvoyu geçerken barınağın önünde durdu. Papa bu sırada barınağı kutsayarak özel yolu üzerinde Güney Kore Katolik misyonerliğiyle kısa ve öz bir kavuşma gerçekleştirdi.

Güney Kore arkadaşlık geleneğinin bir jesti olarak Oh, Papa’nın başının üzerinde elleriyle kalp işareti yaparak “Saranghamnida," yani Korece“Seni seviyoruz” dedi.

Francis de bu jeste hızla "Saranghamnida” diyerek karşılık verdikten sonra fırtınalı havada gözden kayboldu.

TACLOBAN ZİYARETİNDE ÖLÜMCÜL KAZA

Papa Francis’in bir yıl önce 7,300 insanın öldüğü ve kaybolduğu Haiyan kasırgası kurbanlarını teselli ettiği Filipinlerin merkez şehri Tacloban ziyareti sırasında bir trajedi de yaşandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ