Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya COP28 başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan da Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde konuştu

        Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP28) Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE) Dubai kentinde başladı.

        Bu yıl başkanlığını BAE'nin yürüttüğü COP28de, 180den fazla devlet ve hükümet başkanı yer alıyor.

        Konferansa katılım talebi 97 bini mavi, 400 bini yeşil bölgeden 500 bine ulaştı.

        BAE Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan bin Ahmed el-Cabir, geçen yıl COP27ye ev sahipliği yapan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'den başkanlığı devraldı.

        "2053'TE YENİLENEBİLİR ENERJİYİ YÜZDE 59'A ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ"

        Dünya İklim Eylemi Zirvesi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede açıklamada bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan "İklim finansmanı kaynaklarına ve teknoloji transferi imkanlarına daha adil şekilde erişmemiz büyük önem arz ediyor. 2053 yılı itibarıyla net sıfır emisyon hedefini öngörüyoruz. Jeotermal kurulu gücünde ise dünyada 4.'yüz. 2053'te yenilebilir enerjiyi yüzde 59'a çıkarmayı planlıyoruz" dedi ve "Hidrojen teknolojileri stratejimizi uygulamaya aldık" diye ekledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "14 milyon insanımızı ve 11 ilimizi olumsuz etkileyen depremlerin yol açtığı yaraları hamdolsun hızla sarıyoruz. Çevre dostu yapılan inşa etmek de önceliğimiz arasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

        "DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR"

        İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "İklim krizi ile ilgili görüşlerimizi paylaşırken insani krize de değinmeden geçemeyiz. 16 bini aşkın masum sivilin hayatını kaybetmesi hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur, savaş suçudur. Bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap sorulmalıdır. Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için sorumluluğa hazır olduklarını da belirtti.

        REKLAM

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILIYOR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan da Dünya İklim Eylemi Zirvesinin düzenlediği Dubai Expo Center’da Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından karşılandı.

        Ardından liderler zirvenin başında aile fotoğrafı çektirdi.

        Dünya İklim Eylemi Zirvesi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf ile görüştü.

        ERDOĞAN-MELONİ GÖRÜŞMESİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında Expo City Dubai'de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

        12 ARALIK'A KADAR DEVAM EDECEK

        BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı, iklim değişikliği üzerine yıllık değerlendirmeler yapmak üzere her yıl farklı bir ülkede düzenleniyor.

        Expo City Dubai'de başlayan konferans 12 Aralık'a kadar devam edecek.

        * Haberin görseli Associated Press ve Anadolu Ajansı'ndan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa