Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Balıkesir Haberleri

Kaymakam farkındalık için tekerlekli sandalyeye oturdu

(Fotoğraflı)

Suat Salgın

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Gömeç ilçesinde engelli farkındalığı için tekerlekli sandalyeye oturan Kaymakam Duran ve Başkan Yardımcısı Uslu daha sonra görme engelli Namık Tuncel ile birlikte yemek yaptılar.

Organizasyona katılan Gömeç Kaymakamı Cumhur Duran, sevginin her engeli ortadan kaldırdığını savunarak, "Aslında engel bireylerin fiziksel yeteneklerini kullanıp, kullanmamasında değildir. Önemli olan insanların sevgisini ve duygularını hareket ettirip, ettirememesidir. Bence bu çalışmada bunun en somut örneğidir. Ümit ediyorum ki, bu çalışma birçok insana örnek olur. Bu çalışma sadede engellilere değil; vücut sağlığı tam olup da hayatta farklı engeller çıkaran insanlara da bir örnek olur" dedi.

Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu ise; günümüzde engellilere toplumun da katkı verdiğini ama asıl desteği Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiğini vurgulayarak, "Her sağlıklı bireye potansiyel bir engelli adayıdır. Bu yadsınamaz bir gerçektir. Günümüzde artık engellilerimize ikinci sınıf insan muamelesi yapılmıyor. Oysa daha önce engelli bireylerimiz kendi imkânlarıyla ayakta kalabilmenin savaşını veriyorlardı. Bugün ise ülkemiz gerçek bir sosyal devlet anlayışıyla yönetildiği için, engellilerimiz devletimizin sağladığı tüm sosyal haklardan yararlanıyorlar. Buda bana mutluluk veriyor" diye konuştu.

(SS-EME)

14.12.2016 09:21:43 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri