Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya'da sömestir tatili kampında olan İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

        Erbaş, ziyaretinde, "Ümmetimin en şereflileri hafızlardır." hadis-i şerifini hatırlattı.

        Öğrencilere hafızlık çalışmalarını bitirdikten sonra kendilerini en iyi şekilde yetiştirerek akademik çalışmalarını tamamlamaları tavsiyesinde bulunan Erbaş, "Gönlüm, hafızlarımızın en güzel şekilde yetişip, mihraplarımızın, kürsülerimizin, minberlerimizin hafız hocalarımızdan olmasını, hafız müftülerimizin, vaizlerimizin olmasını istiyor."dedi.

        Kur'an-ı Kerim'in hafızlar vesilesiyle korunduğunu aktaran Erbaş, "Bugün basılı Kur'anlar yok olsa dahi milyonlarca hatasız şekilde Kur'an'ı yazacak hafızlarımız var. Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çetin bir iş. Hafızlık çalışmaları hem öğrenci hem hocaları hem de anne babalar için çok sabır isteyen bir süreç." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa