Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖZCAN YILDIRIM - Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) orman yangınlarına müdahale eden aktif işçi sayısının artırılması gerektiğini belirterek, 7 bin 500 işçi alımı için yapılan talebin bir an önce karşılanmasını istedi.

        Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanları "yeşil vatan" olarak nitelediklerini dile getirerek, yaklaşık üçte biri ormanlarla kaplı Türkiye'nin toplam orman varlığının 23 milyon hektar düzeyinde olduğunu söyledi.

        Yaz mevsimiyle birlikte yurdun birçok yerinde orman yangınlarının çıktığına işaret eden Aslan, "Bizde üç kırmızı çizgi var. Bunlardan birincisi, ısının 30 derecenin üzerine çıkması, ikincisi nemin yüzde 30'un altına düşmesi, üçüncüsü ise rüzgarın hızının 30 kilometreye çıkması. Burada teyakkuz halinde olmanız gerekiyor. Teyakkuz halinde olmanız yetmiyor. Bunu söndürecek güçlü bir ekibinizin olması gerekiyor." dedi.

        - "İşçilerin bir kısım EYT ile emekli oldu"

        Orman yangınlarıyla mücadele esas unsurun orman işçileri olduğunu vurgulayan Aslan, havadan müdahalelerin yangınları söndürmekten ziyade yayılımını yavaşlattığına dikkati çekti.

        Orman Genel Müdürlüğünde yangına müdahale edecek ilave orman işçisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

        "Orman Genel Müdürlüğünün yaklaşık 22 bin işçisi var. İşçilerin bir kısım EYT düzenlemesiyle emekli oldu. Bu işçilerin yaklaşık 7 bini şoförlük yapıyor. Geriye 15 bin işçi kalıyor. Bu işçilerin 10 bini aktif olarak yangınlarda müdahale ediyor. Kalanı geri hizmetlerde çalışıyor. Orman yangınlarına müdahale eden aktif işçi sayısını acilen artırmamız lazım. Burada tasarruf düşüncesi yanlış. İşçi alım yetkisi verilmeyince tasarruf ediliyor sanılıyor. Oysa Orman Genel Müdürlüğü o parayı hizmet alımı için ödüyor."

        - "Ateş savaşçılarına takviye eleman lazım"

        Aslan, orman yangınlarıyla mücadelenin sekteye uğramaması için Orman Genel Müdürlüğüne ilave istihdamın gerekli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Bizim sendika olarak, Orman Genel Müdürlüğünden sürekli işçi talebimiz söz konusu. Sonuçta biz o işçilerle beraber yaşıyoruz, onları görüyoruz. Acilen bu yeşil vatanı koruyacaksak ateş savaşçılarına takviye eleman lazım. Bu talep, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da Hazine ve Maliye Bakanlığına iletildi. Orman Genel Müdürlüğüne 7 bin 500 işçi alınması için yapılan talebin bir an önce karşılanmasını istiyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa