Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
ŞENES ERZİK DÖNEMİ | 3 NİSAN 1989 - 25 TEMMUZ 1997

1989'dan 1992'ye kadar atama ile TFF Başkanlığını yürüten Şenes Erzik, 1992'de 102 oy ile rahat bir seçim galibiyeti yaşarken 1995'te girdiği seçimi yine kazandı. 134 üyenin 105'inin oyunu alan Erzik, 1996'ya kadar görev yapma hakkı kazanırken 1996'da aday olmayacağını ve sevgi ile hoşgörü istediğini dile getirdi.

Ancak takvimler 1996'yı gösterdiğinde yeniden aday olan ve bu kez 4 yıllığına göreve gelen Erzik'in 1998 yılındaki UEFA Başkanlığı seçimine hazırlandığı da ifade edildi. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e olan Galatasaray ilgisi bu günlerde TFF ile sarı-kırmızılı kulübün arasını açtı. Erzik, "Terim görevinde kalacak" ifadelerini kullansa da Fatih Terim, Galatasaray'ın başına geçti.

Dönemin Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, yabancı sayısının beşe çıkarılması yönünde açıklamalar yaptı. Erzik ise "4+1, Türk futbolcuların önünü kapatır" yanıtını verdi. Bu olaydan sonra Fenerbahçe ile TFF'nin arası açıldı, demeç savaşları yaşandı.

Aylar sonra bu kez yayın ihalesi patlak verdi, maçların naklen yayınları farklı kanallara bölündü. 4 yabancı ve yayın ihalesi konusunda hemen hemen tüm kulüplerin tepkisini çeken Erzik ve yönetim kurulu, Ankara'daki genel kurulda görevlerini bıraktı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ