Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Avrupa'nın büyük kulüplerinin UEFA organizasyonlarından ayrılıp kulüplerin yönettiği bir organizasyon olan "Süper Lig" projesi için açtığı dava hakkındaki karar açıklandı. Avrupa Birliği Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine hükmetti.

REAL MADRID BAŞKANI PEREZ: BU BİR ZAFER!

SüperLig'in kurucuları arasında yer alan Real Madrid'in başkanı Florentino Perez, kararın ardından kulübün resmi sitesinden bir açıklama yayınladı. Perez yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Real Madrid olarak kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu kararın kapsamını inceleyeceğiz. İlk olarak, Avrupa futbolu artık bir tekel olmayacaktır. İkinci olarak, kulüpler kendi kaderlerinin efendisi olacaklar. Rekabetin teşvik edilmesinin kabul edildiğini görüyoruz. Bugün özgürlüğün, futbolun ve taraftarların Avrupası bir zafer kazanmıştır. Bugün hukuk ve özgürlük hakimdir. 70 yıl önce Avrupa Kupası'nın oluşturulmasıyla zaten temel bir adım attık. Bunu başarmak için modern ve ulusal müsabakalarla uyumlu bir projeyi savunacağız. Bu proje 'finansal fair play'e saygıyı etkin bir şekilde uygulayacaktır. Oyuncuları koruyacak ve taraftarları heyecanlandıracaktır. Kampanyalar bugünden itibaren yoğunlaşacaktır. Kimse bir tekeli sona erdirmenin basit olduğunu söylemedi. Bu, 21. yüzyılın zirvesindeki futbol olacak. Tehditler olmadan, hiçbir şeye ya da hiç kimseye karşı hareket etmeden çalışacağız. Bugünden itibaren bugün ve gelecek kulüplerin ve taraftarlarının elindedir. Futbol ve spor tarihi için büyük bir gün."

BARCELONA KARARDAN MEMNUN

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine yönelik kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Barcelona, Avrupa Süper Ligi’nin futbol dünyasında yaşanan tekele karşı çıkarak, Avrupa’da elit düzeyde yeni bir futbol rekabetinin önünü açacağını da belirtti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ