Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Günümüzde sağlık hizmetlerini iyileştirmek için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması ile gelişen sağlıktaki kültürel transformasyona “Dijital sağlık” deniyor. Yapay zekâ uygulamaları, telesağlık, giyilebilir cihazlar, elektronik sağlık kayıtları, mobil sağlık uygulamaları, artırılmış gerçeklik, dijital ikizler ve robotik uygulamalar dijital sağlıkta öne çıkan başlıklar arasında bulunuyor. Tüm bu uygulamaların sağlık hizmetlerinin sunumunda belirgin değişikliklere yol açıp hizmet niteliğini geliştirerek, hastaların yaşam kalitesi ve süresi üzerinde çarpıcı iyileşmelere yol açtığı belirtiliyor.

Avrupa Kardiyoloji Derneği Dijital Sağlık Komite Üyesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Keser; “Bilgi işlem t eknolojileri, 2020 yılından itibaren telesağlık sensörleri ve ev testleri aracılığıyla sağlık hizmetlerini doğrudan evlere getirdiği için hastalıkların yönetimi kolaylaşmıştır” diyor ve devam ediyor;

MEDİKAL SENSÖRLERİN YARARLARI

“Kullandığımız medikal sensörler ile kan basıncı, kan şekeri, solunum, kalp ritmi gibi vital bulguların yanında kilo değişiklikleri, beslenme durumu, fizik aktivite ile kullanılan ilaçların takibi kolayca yapılabiliyor. Tüm bu veri takipleri sayesinde ise hem hastalıklardan korunma hem de yakın monitörizasyon ile tedavinin yönetimi kolaylaşıp hastaların ilaç uyumu daha etkin şekilde kontrol ediliyor. Örneğin artık akıllı blisterlerden bir kapsül alındığında elektronik devreler tetikleniyor ve ilacın alındığı gün ve saat kaydedilip telesağlık takibi yapan sağlık profesyoneline iletiliyor.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ