Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan tehdit: Hükümetin çalışmalarını durdururum! Dünya Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına yapmayı planladığı güvenlik duvarı ile ilgili ısrarı sürüyor.'Sınır güvenliği' için demokratların oy vermemeleri halinde hükümetin çalışmalarını durdurmakla tehdit etti.

        Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Piyango, yakalama, serbest bırakma ve buna benzer şeylerden kurtulup, sonuçta liyakate dayalı göç sistemine geçmek gerekiyor. Ülkemize seçkin insanların gelmesine ihtiyacımız var" dedi.

        Bu ay yayımlanan Reuters/Ipsos anketine göre, ABD'li seçmenler göç konusunda partilerin oy oranına göre bölünmüş durumda. Cumhuriyetçilerin yüzde 81'i Trump'ın konuya ilişkin tutumunu onaylıyor. Trump, ABD'nin güney sınır boyunca duvar inşa etmek için gereken ödeneği almak amacıyla 2017'de göreve gelmesinden bu yana birkaç kez hükümeti kapatma tehdidinde bulundu. Trump'ın istediği duvarın maliyeti 25 milyar doları buluyor.

        Senato Güvenlik Komitesi başkanı Cumhuriyetçi Senatör Ron Johnson, CBS'de yaptığı açıklamada, "Bunun faydalı olacağını düşünmüyorum, bu yüzden bundan kaçınmaya çalışalım" dedi. Federal hükümetin harcamaları hakkındaki anlaşmazlıklar devlet hizmetlerinin bu yıl içinde iki kere ödeneksizlikten durmasına yol açtı. Bunların ilk Ocak ayında haftasonunda, ikincisi ise Şubat ayında birkaç saatliğine gerçekleşti. Kongre, hükümeti 30 Eylül'e kadar finanse etmek için bir harcama önlemi üzerinde anlaşmak zorunda. Cumhuriyetçiler hem Senato hem de Temsilciler Meclisi'ni kontrol etseler de, partideki ılımlılar ve muhafazakarlar arasındaki anlaşmazlık hızlı bir yasal düzenleme yapılmasını engelledi.

        Trump, aylar önce de yaptığı açıklamada "Eğer Kongre çalışmalar için gerekli kaynağı sağlamakta başarısız olursa, sınır güvenliğimizi sağlayamadığımız için federal hükümeti kapatmaktan başka çaremiz kalmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        ABD'ye seçkin insanlar gelmesini isteyen Trump, daha önce deLatin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri aşağılayarak,"Neden bu iğrenç ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim.Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız." açıklamasıyla tepki çekmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa