Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Japon otomotiv üreticisi Toyota, en çok satan modeli Corolla'ya yeni bir gövde seçeneği ekledi. Böylece, daha önce varlık göstermediği C-SUV segmentine Corolla Cross isimli model giriş yapan üretici, yeni modelini 4 farklı donanım paketi ile Türkiye'ye getirdi.

1.8 litrelik hibrit motor ile Türkiye pazarına giriş yapan Corolla Cross, Toyota'nın kendi evi olan Japonya'da üretilerek Türkiye'ye ithal ediliyor.

Otomobilin kaputunun altındaki güç ünitesi Toyota'nın diğer modellerinden tanıdık olsa da, ürettiği güç değeri ile benzerlerinden ayrışıyor. Öyle ki, 5'inci jenerasyon hibrit teknolojisini barındıran araç, 140 beygir güç ve 185 Nm tork üretiyor.

Corolla Cross'un özelliklerine geçtiğimiz hafta yayınlanan haberimizde detaylı bir şekilde yer vermiştik.

Bugün ise, Japon SUV modelin Adana'da gerçekleştirilen Türkiye lansmanında, sektörün güncel durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt'un dikkat çeken açıklamalarına bakacağız.

AVRUPA'DAKİ 5 ARAÇTAN 1'İ TÜRKİYE'DE YOLA ÇIKACAK

Markasının hedefleri ve otomotiv sektörünün geleceği hakkında konuşan Bozkurt, Corolla Cross'un, Corolla sedandan sonra markanın en önem verdiği ikinci otomobil olduğuna ve otomobilin uzun vadede Toyota'nın en çok satılan modeli olabileceğine değindi.

Kasım ve Aralık ayları için Corolla Cross için 7 bin 500 adet ön talep aldıklarını söyleyen Bozkurt, buna rağmen yıl sonuna kadar en fazla 2 bin 700 adet Corolla Cross'u Türkiye'ye getirebileceklerini kaydetti.

Haberi Hazırlayan: Yiğitcan Yıldız
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ