Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... Libya'da Türk mürettebatın bulunduğu gemiye müdahale edildi

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre BM'nin tanımadığı Hafter'e bağlı sahil güvenlik güçleri tarafından Derna açıklarındaTürk mürettebatın bulunduğu gemiye müdahale edildiği belirtildi.

        GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

        Petrol taşıdığı belirtilen Greneda bandıralı geminin limana çekildiği belirtilirken o anlara dair görüntüler, muharebe aracındakiler tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

        KARGO İNCELEMESİ YAPILIYOR

        Aynı kaynaklar Türk mürettebatınbulunduğu geminin denetleme için Ras al Hilal limanına çekildiğini belirtiyor. Kargo incelemesi yapılan Sousse denizcilik şirketine ait geminin petrol taşıdığıifade ediliyor.

        REKLAM

        Gemide bulunan mürettebattan iki ismin Bahri Kılıç ve Muhsin Erduran olduğu öğrenildi.

        LİBYA MUTABAKATI TBMM'DEN GEÇMİŞTİ

        Bilindiği gibi Türkiye ile Libya arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifi dün TBMM Genel Kurulunda 125 ret oyuna karşılık 269 oyla kabul edilmişti.

        Mutabakat Muhtırası, taraflar arasında iş birliği, Libya’da polis ve askeri sorumlulukları içeren Ani Müdahale Kuvveti kurulmasına Türkiye tarafından eğitim, danışmanlık, tecrübe aktarımı, planlama ve malzeme desteği verilmesi, talep edilmesi halinde Türkiye ve Libya’da müşterek bir Savunma ve Güvenlik İş Birliği Ofisi kurulması, eğitim, teknik bilgi, destek, geliştirme, bakım, onarım, kurtarma, imha, liman ve müşavirlik desteği sağlanması ve mülkiyeti elde olmak kaydıyla kara, deniz ve hava araçları, teçhizatı, silahları, bina ve arazi (eğitim üsleri) tahsisi, kabul eden tarafın davetiyle, tarafların sınırları içerisinde, Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde bulunan Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerinin faaliyet alanlarına yönelik müşterek olarak askeri planlama, tecrübe aktarımı, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile silah sistemi ve teçhizatın kullanımına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi konularını kapsıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa