Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Güntay Şimşek THY ve Pegasus tam kadro IATA için Dubai'de

        Geçen yıl İstanbul’da Pegasus Havayolları sponsorluğunda gerçekleşen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Genel Kurulu bu sene Emirates sponsorluğunda Dubai’de yapılacak. IATA’nın 80’nci Yıllık Genel Kurul Toplantısı (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’ne Türkiye’den Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve Genel Müdür Bilal Ekşi ile Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane ve Genel Müdür Güliz Öztürk ekipleriyle katılıyor.

        IATA Yönetiminde iki Türk

        IATA Yönetim Kurulu’nda iki isim yer alıyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat 3 yıllığına 2022’de seçilmişti. Görevine devam ediyor. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane’nin ise görev süresi doluyor ve bu yıl, 3 yıllık için yeniden aday. Ve seçilecek. Zira IATA tarihinde ilk Türk Başkan Nane olduğu için seviliyor. Göreve de devam etmesi isteniyor.

        Öte yandan Dubai’deki zirveye dünyanın dört bir yanından sektör liderleri, hükümet yetkilileri ve medyanın mensuplarının da aralarında bulunduğu bin 500’den fazla kişi katılacak. Zirvede havacılığın karşı karşıya olduğu kritik sorunları ele alınacak. Hükümetlere ve regülasyon yapan kurumlara mesajlar verilecek. Özellikle özel sektör tarafından işletilen ve havayoluyla ulaşımı pahalı hale getiren havalimanları yine gündem de olacak. 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdü, güvenlik, finansal sürdürülebilirlik ve diğer önemli sektör konuları değerlendirilecek.

        Rating’e göre 2024’ün en mükemmel havayolları

        Bir seyahat planlarken, uçuşunuzun ertelenmeyeceğini, çantanızın kaybolmayacağını veya çeşitli sebeplerden sıkıntılı bir yolculuk geçirmeyeceğinizin garantisi yoktur. Ancak güvendiğiniz bir havayolu işler ters gittiğinde yanınızda olur, çözüm üretir. Dolayısıyla problemlerin az yaşandığı ve gerçekleştiğinde hızla çözen havayolu yolcu için en iyisidir.

        Havayollarını başarıya götüren ve yansıması olarak da yolcusunu mutlu eden çeşitli kriterler söz konusu. AirlineRatings.com, 2024’ün en iyi havayollarını endüstri deneyimine sahip 5 editör tarafından değerlendirmiş. “Havayolu Mükemmellik Ödülleri” güvenlik ve hükümet denetimleriyle birlikte 12 temel kriter birleştirilerek değerlendirilmiş: Filo yaşı, yolcu incelemeleri, karlılık, yatırım derecesi, ürün teklifleri ve personel ilişkileri. Havayollarının ilk 25 içinde yer alabilmesi için yedi yıldızlı bir güvenlik derecesi alması ve yolcu konforu için inovasyonda liderlik göstermesine bakılmış.

        2024’ün en iyi havayolu Qatar Airways

        Bu kriterler çerçevesinde araştırma şirketi 2023 yılının en iyi 25 havayolunu belirleyip, kamuoyuyla paylaştı. 2022 ve 2023’te ilk sırada yer alan Air New Zeland bu sene dördüncü sıraya düşmüş. Qatar Airways, ilk sıraya yerleşmiş. Türk Hava Yollarının da (THY) son üç yıldır ilk 25 havayolu arasında yer alıyor. Bir önceki yıl dördüncü sırada yer alan Korean Air ikinci seçilmiş. Üçüncü ise Cathay Pacific Airways olmuş. Geçen sene onuncu sırada kendine yer bulan Emirates beşinciliğe yükselmiş. Türk Hava Yolları ise bir önceki yıl olduğu gibi yirminci sıradaki yerini korumuş.

        ABD’li havayolları listenin sonunda

        “Havayolu Mükemmellik Ödülleri” ilk 25 arasında ABD’den 5 havayolu yer alıyor. Hawaiian Airlines (17), Alaska Airlines (18), son üçte ise Delta Air Lines (23), United (24) ve American Airlines (25) bulunuyor.

        İşte 2024’ün en iyi 25 havayolu:

        • Qatar Airways
        • Korean Air
        • Cathay Pacific Airways
        • Air New Zealand
        • Emirates
        • Air France/KLM
        • All Nippon Airways
        • Etihad Airways
        • Qantas
        • Virgin Australia/Atlantic
        • Vietnam Airlines
        • Singapore Airlines
        • EVA Air
        • TAP Portugal
        • JAL
        • Finnair
        • Hawaiian Airlines
        • Alaska Airlines
        • Lufthansa/Swiss
        • Türk Hava Yolları
        • IGA Group (British Airways & Iberia)
        • Air Canada
        • Delta Air Lines
        • United Airlines
        • American Airlines

        İki ekonomi koltuğu süit yaptı, ödülü kaptı!

        Havada yolcu konforunun artırılması için her yıl birçok yeni, inovatif proje karşımıza çıkıyor. Yeni teknolojiler, yaratıcı fikirler, farklı konseptler ve şirketlerin yeni uygulamaları… Havacılık endüstrisinin en önemli organizasyonlardan birisi olan ve her sene Hamburg’ta gerçekleştirilen “Kabin Ekipmanları Fuarı” ise yeniliklerin habercisi konumunda.

        Bu sene ödül alan, tek koridorlu, dar gövde uçaklarda uygulanan ilginç bir konsept ve dönüştürme projesi var. BermudAir, “Aisle Class Suite” adını verdiği kabin için koltuk konfigrasyonuyla, 2-2 şeklinde olan ekonomi koltuğunu 1-1 süite dönüştürmüş. Aynı koltukları kullanarak bu dönüşümü yaptığı için dikkat çekmiş. Böylece ABD'den Bermuda'ya uçan tek koridorlu uçaklar için ayrıcalıklı bir business class yolcu konsepti ortaya çıkmış. Mevcut koltukların yüzde 70'inden fazlası yeniden kullanıldığı için bu çözüm son derece uygun maliyetli ve sürdürülebilir olarak öne çıkmış. Yeni koltuklar tasarlamak yerine, mevcut koltuklar daha fazla konfor ve ek saklama alanı sağlayacak şekilde yeniden modellendiği için de “Kabin Konseptleri” dalında ödüle layık görülmüş.

        Bu örnek olduğu gibi dikkat çeken projelerle birlikte ayrıca havayolları, uçak, koltuk ve kabin ekipmanı üreticileri, sektör için çeşitli ürünler geliştirenlerde burada yer alıyor. Fuarda bazı tasarımlar “kopyalanmasın” diye özel alanlarda sadece ilgililere gösterilirken fuarı ziyaret edenlerden ise saklanıyor.

        Ayrıca Hamburg’da havacılık dünyasının her yıl merakla sonucunu beklediği ödüller, ‘Kabin Ekipmanları Fuarı’nda ‘Kristal Kabin’i adı altında veriliyor. Bu ödüller fuarın en renkli ve en gözde organizasyonu olarak dikkat çekiyor. ‘Kristal Kabin Ödülleri’ havacılık ve uzay şirketlerinin, tasarımcılar ile mühendislik ekiplerinin uçuş deneyiminde devrim yaratmak üzere nasıl yenilikler yaptıklarını tüm dünyanın görmesi için harika bir fırsat sunuyor. Ödül için başvuran projeler ve ürünler, 28 sektör uzmanından oluşan bir jüri heyeti tarafından değerlendiriliyor. Yolcular ve havayolları için uçak içi deneyimini geliştirebilecek en iyi fikirlere ödüller veriliyor.

        Bu sene ilk inceleme sürecinin ardından, 8 kategoriye ayrılan 72 başvuru 2024 kısa listesine girmeyi başarmış. Kategoriler şöyle; Kabin Konseptleri, Kabin Sistemleri, Sağlık ve Güvenlik, IFEC (eğlence) ve Dijital Hizmetler, Malzeme ve Bileşenler, Yolcu Konforu, Sürdürülebilir Kabin ve Üniversite. İkinci oylama sürecinde liste 25 finaliste indirilmiş.

        2024 Kristal Kabin Ödülleri; Safran Cabin, Accenture GmbH, Thales Avionics, Factorydesign, Collins Aerospace ve Tongji Üniversitesi'ne verildi. Diehl Aviation ise Kristal Kabin Ödülünü “Yolcu Konforu” ve “Sürdürülebilir Kabin” olmak üzere iki kategoride aldı.

        Uçak bileşenlerinin ağırlığını hafifletti

        “Malzeme ve Bileşenler” dalında Collins Aerospace tarafından geliştirilen STARLight ödül aldı. STARLight, Uçak bileşenlerinin ağırlığını azaltırken üretim maliyetlerini de düşürmek için gelişmiş kompozit tasarımlar, robotik üretim ve sürdürülebilir malzemeler kullanan yapısal bir teknoloji. Bu teknoloji, havayollarının kabin alanlarını ekstra ağırlık eklemeden verimli bir şekilde tasarlamalarını sağlar, gelişmiş termal ve akustik yalıtım özellikleri sunar.

        Uçakta çöplere yeni çözüm

        Safran Kabin “theCUBE” ismini verdiği projesiyle “Kabin Çözümleri” ödülünü aldı. Safran'ın galley atık (uçak mutfağı) imha ünitesi theCUBE, kullanılmayan herhangi bir alana kolayca entegre edilebiliyor. “theCUBE” sayesinde kabin içinde havayolları geleneksel atık ünitelerine göre yıkama başına yüzde 30 daha az su kullanabiliyor. Kapatıldığında koku kontrolü ve bakteri önleme için UV ışığını otomatik olarak etkinleştiriyor. Bu da uçakta daha yalın, daha verimli ve daha hijyenik bir atık bertaraf sistemi sağlıyor.

        Uçakta pil yangınlarına ilginç çözüm

        Artık yaygın olarak kullanılan lityum-İyon batarya yangınları uçuş güvenliği açısından potansiyel olarak bir risk oluşturuyor. Accenture GmbH tarafından geliştirilen “Accenture PED güvenlik çantası” uçakta bu tür yangınları önlemek için geliştirilmiş. Accenture Kişisel Elektronik Cihaz (PED) güvenlik çantası, lityum pil arızası durumunda yangın, duman ve zehirli gazların tamamen kontrol altına alınmasını sağlayan en yüksek standart UL 5800 Performans Seviyesi 1'i karşılayan bir ürün. Kişisel elektronik cihazların kullanımının artması ve uçaklarda lityum pil yangınlarına ilişkin raporların artması nedeniyle bu çanta çifte koruma sunuyor. İç çanta alevleri ve ısıyı tutarken, dış çanta dumanın kabine girmesini önlüyor. Akıllı yalıtım, çantanın dış sıcaklığının 85°C'yi aşmamasını sağlıyor. Bir PED'in yanması durumunda uçağın havalimanına ulaşmadan önce altı saate kadar güvenli bir şekilde uçmasına imkân sağlıyor.

        Uçakların duvarları hafifliyor

        Uçaklar ne kadar hafif malzemelerle uçarlarsa verimlilikleri de o kadar artıyor. Diehl Aviation “ECO Sidewall” projesiyle sürdürülebilir havacılıkta eko-verimli bir yan duvar konsepti sunuyor. Hafif malzemelerin kullanımı ve yenilikçi tasarım sayesinde yan duvarın ağırlığı yüzde 10 oranında azaltılıyor. Bu da üretim aşamasındaki CO2 ayak izini yüzde 19, operasyon sırasındaki CO2 emisyonlarını ise yüzde 10 oranında düşürüyor.

        Katlanabilen ekonomi koltuğu

        “Üniversite” kategorisi, Kristal Kabin Ödülleri'nin en yenilikçi alanlarından biri olarak bilinir ve özellikle yaratıcı tasarımlar için bir forum sağlamayı amaçlıyor. Bu yıl bu alandaki ödül, “Flexifold” konseptiyle Şanghay Tongji Üniversitesi'nden bir ekibe verildi. Yenilikçi ekonomi koltuğu havayollarına daha fazla esneklik ve yeni gelir fırsatları sunuyor. Katlanma ve kapanma mekanizması etkili bir vücut desteği sağlıyor. Tasarım, mevcut koltuklara kolayca takılabilen özelleştirilebilir gizlilik, yaslanma açısı ve ayak dayama yeri için üç minder ile hafifliği ve konforu bir araya getiriyor.

        TAV’ın “Kazak Elması”

        TAV Havalimanları Holding, pandemi döneminde 3 önemli adımı attı. Antalya Havalimanı’na önce ortak oldu, sonra ortağı Alman Fraport ile 25 yıllık işletme ihalesini kazandı. Esenboğa Havalimanı’nı yeniden işletmek üzere ihalesini aldı. Ve Kazakistan’da Almatı Havalimanı’nın sahibi oldu. Kiralama değil, işletme ihalesini kazanması hiç değil. TAV, Almatı Havalimanı’nın sahibi oldu.

        Geçen yıl TAV’ın sahibi olduğu ve işlettiği Almatı Havalimanı’nı ziyaret edip, Orta Asya’da “elmas” konumunda olan bu meydanı detaylıca gezip, inceledim. Airport programım için çekimler yaptım. Ancak geçen yıl henüz yeni dış hatlar terminali inşaatı devam ediyordu. Fakat havalimanı o kadar hızlı büyüyüp gelişiyor ki, inşası devam eden terminal daha açılmadan yenisinin hesapları yapılıyordu.

        TAV’ın 200 milyon dolarlık yatırımla tamamladığı yeni dış hat terminali 1 Haziran’da hizmete girdi. Sade bir açılış yapıldı. Meydanın kapasitesi de yeni terminalle yıllık 14 milyon yolcuya çıkmış oldu.

        Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, terminalin açılışı için özel bir etkinlik istemediğini öğrendim. Fakat ilk uçuş öncesinde Tokayev, yeni terminali TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ile gezip bilgi almış. Daha önce iç ve dış hat aynı terminali kullanıyordu. Artık eskisi iç hat olarak kullanılacak. Ancak bu gelişmelere bir de kargo tarafının eklenmesi söz konusu. Böylece Air Astana da inanılmaz imkanlarla donatılmış ve iyi bir işletmecisi olan havalimanı üs olarak kullanmanın avantajlarından faydalanacaktır.

        Artık Almatı kapasitesi genişlemiş havalimanıyla Asya’dan Avrupa ve Afrika’ya doğru havadan kurulan modern ‘İpek Yolu’nun ve Orta Koridoru’nun önemli merkezlerinden birisi olacaktır. Yolcu trafiğiyle birlikte kargo da hızla büyüyecektir. TAV devraldığında 38 olan uçuş noktası sayısı kısa sürede 69’a çıkmış. Havayolu sayısı da 24’ten 35’e yükselmiş. Yolcu ve kargoda çift haneli büyüyor. Geçen yıl yolcuda yüzde 32 büyüme yakalanılarak, 9,5 milyon yolcuya ulaşılmış. Bu senenin ilk dört ayında yüzde 30 büyüme yakalanmış.

        Almatı Havalimanı THY açısından da özellikle kargo yönüyle çok önemli. 2023’te 98 bin 621 ton kargoya hizmet veren Almatı Havalimanı, THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan sonra ikinci en büyük kargo merkezi konumunda bulunuyor. THY Almatı’ya kargo uçuşlarıyla birlikte haftada 50’den fazla sefer yapıyor. Her açıdan TAV ve bölge için “elmas” gibi bir havalimanı. İyi bir işletmecinin elinde olunca da parladıkça parlayacaktır.