Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Modada Tunç Çağı'na mı döndük? Tunç Çağı ve günümüz kıyafetleri arasındaki şaşırtıcı benzerlik | Dış Haberler
        • 1

          TUNÇ ÇAĞI İLE GÜNÜMÜZ MODASININ BENZERLİĞİ ŞAŞIRTTI

          Tunç Çağı'nda yaşamış olan Egtved kızın, 1921'de Danimarka'da kalıntıları bulundu. İskandinav Bronz Çağı'ndan kalan kalıntıların 16-18 yaşında, ince yapılı, 160 metre uzunluğunda olduğu ortaya çıktı. Kalıntılardan kıza ait saç, tırnak ve bazı dişler hala bozulmamış olarak bulundu.

        • 2

          ETEK VE KISA TİŞÖRT GİYİYORLADI

          Egtved kızın Tunç Çağı'nda giydiği diz boyunda iplerden oluşan etek ve kısa crop tarzı tuniğiyle beraber bir de spirallerle süslenmiş bronz kemeri bulunuyor. Bronz Çağı'ndan kalma genç kızın kıyafetleri sosyal medyada, günümüzde giyilen etek ve kısa tişörtlere benzetildi.

        • 3

          Mezarının yanında ayrıca tarak, bronz bir kol halkası ve kulağında küpe olarak kullanılan bronz bir halka bulundu. Egvted genç kızın yanında 5-6 yaşlarında bir çocuğun yakılmış kemik küllerinden oluşan bir bohça da vardı.

        • 4

          FİGÜRLER BENZER KIYAFETLER GİYİYORDU

          Bronz Çağı'nda Figür kadınlarının benzer biçimde giyindiği tarihte betimleniyor. Analizler sonucunda uzmanlar “Danimarka’nın dışında olan bir yerden, Danimarka içinde olabilecek bir yere taşınmış. En son olarak da Danimarka’dan çok uzak bir yere gitmiş ve son altı aynın büyük kısmını burada geçirmiş. Olasılıkla Egtved’e gelişinden çok kısa bir sonra hastalanmış ya da ölmüş” diyor.

          Kaynak: National Museum of Denmark

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa