Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kredi Kartı Aidatı İade İşlemi: Kredi Kartı Aidatı Geri Alma Nasıl ve Nereden Yapılır?

        Hemen her kişi çeşitli bankaların kredi kartlarını kullanmaya devam etmektedir. Hatta bazı kişilerin daha fazla sayıda kredi kartı bile bulunabilir. Bu durumda her kredi kartı için sene sonlarında aidat ödenmek zorunda kalınması insanları zor durumda bırakmaktadır.

        BDDK’nın tüketiciyi korumak için almış olduğu önlemler kapsamında tüketiciler bu aidatları geri alabiliyorlar. Bunun için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Biz de bu içeriğimizde kredi kartı aidatı iade işlemi: kredi kartı aidatı geri alma nasıl ve nereden yapılır? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte kredi kartı aidatı iade işlemi ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Kredi Kartı Aidatı İade

        Kredi kartı aidatı iade işlemleri için çeşitli yöntemler vardır.

        Kredi Kartı Aidatı Geri Alma

        Kredi kartı aidatı geri alma işlemleri için çeşitli yöntemlerden bulunmaktadır. Hangisinin kesin çözüm bulacağı belli olmamakla beraber denenmesinde fayda vardır. Pek çok kişi bu yöntemleri uygulayarak kredi kartı aidatını geri alabilmektedir. Bunlardan ilki bankaya dilekçe ile başvurmaktadır. Bankaya durumu anlatan bir dilekçe yazarak aidatın tarafınıza iade edilmesini talep edebilirsiniz. Eğer bu şekilde durum çözümlenmedi ise tüketici hakem heyeti aracılığıyla da şikâyette de bulunabilirsiniz.

        Çoğunlukla bu şekilde aidatların daha fazla iade edildiği bilinmektedir. Burada gereken bankanın sizden aidat kestiğine dair bir dekont ve dilekçedir. Bir başka çözüm yolu da e-devlet aracılığıyla kredi kartı aidatı iadesini talep etmektir. Bu sayede “Tüketici hakem heyetlerine başvuru işlemi” gerçekleştirmek mümkündür.

        REKLAM

        Ancak bunlardan her zaman kesin bir sonuç çıkıp çıkmayacağı belli değildir. Karşıdan gelen tepkiler bankalara bağlı olarak değişebilmektedir. Böyle durumlarda müşteriler CİMER ’e şikâyette de bulunabilmektedir. Bugüne kadar bu sorunu yaşayıp bu çözüm yollarını deneyenler mutlaka herhangi birinden sonuç alarak aidatlarını geri almışlardır.

        Kredi Kartı Aidatı Yasal mı?

        En fazla sorulan sorulardan biri de kredi kartı aidatı yasal mı? sorusudur. Öncelikle kişi kredi kartı alırken tam olarak okumadığı çok fazla sözleşmenin altına imza atmaktadır. Eğer bu sözleşmelerde bu belirtildiyse ve kişi de altına imza attıysa banka tamamen yasal bir işlem yapmaktadır.

        Kredi Kartı Aidatı Ödemek Zorunlu mu?

        Pek çok kişi her yılın sonunda kredi kartı aidatı sorunu yaşamaktadır. Bankalar kredi kartı aidatlarını kişilerin aylık hesap ekstrelerine otomatik olarak eklemektedir. Dolayısıyla bu durumda kredi kartı aidatı ödemek zorunlu mu? Sorusu çıkmaktadır. Bu sorunun yanıtı oldukça karışıktır. Eğer kişi kredi kartı alırken imzaladığı sözleşmelerde açık bir şekilde bu aidattan bahsediyorsa ve kişi bunları imzaladıysa bu aidatı ödeme yükümlülüğü gelişebilir. Ancak yine de kişilerin cayma hakkı olduğundan ilk aidat geldiğinde kişi bankayı arayıp aidatı olmayan bir kredi kartı talep ettiğinde banka bunu kabul etmek zorundadır. Buna karşılık çeşitli şekillerde ödenen aidatların da geri alınması mümkün olmaktadır.

        Yıllık Kart Ücreti İadesi

        Yıllık kart ücreti iadesi için çeşitli yöntemler vardır. Bunları deneyerek paranızı geri alabilirsiniz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa