Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis dayağı mağduru suç duyurusunda bulundu

        Fatih'te kontrol denetim görevi yapan polislerce sokak ortasında darp edilen Ahmet Koca, avukatıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Efkan Bolaç, "Bu suçun 12 yıla kadar hapis cezası vardır." dedi.

        Kontrol denetim görevi yapan polislerce durdurulup, tartışma sonrası öldüresiye dövülen Ahmet Koca ve avukatı Efkan Bolaç, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek olaya karışan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye girişende konuşla ilgili açıklama yapan Avukat Bolaç, "Görüntülerde orantısız bir güç kullanımı vardır. Etkisiz hale getirilen bir insana karşı yapılmış, insanlığı aşağılayıcı bir muamele vardır. Bu Ceza Kanunu'nun 94. maddesinde belirtilmiştir. 12 yıla kadar cezası vardır." şeklinde konuştu. Bolaç, "Biz işkence sebebiyle bunları yapan söz konusu kişilerin cezalandırılmasını isteyeceğiz. Şu andaki talebimiz budur." diye sözlerini tamamladı.

        Avukat Bolaç, Ahmet Koca'nın 7 aylık hamile bir akrabasını hastaneye götürmek üzere yola çıktığında polisler tarafından yolunun kesildiğini, çıkan tartışmada polislerin müvekkilini darp ettiğini ileri sürdü.

        Yaşanan olaydan sonra İstanbul Valiliği soruşturma başlatmış ve olaya karıştığı iddia edilen 7 polis memurunun açığa alındığı açıklanmıştı.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa