Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adil Öksüz'ün hocası Davut Aydüz aranıyor

        Ramiz Kaan OKTAR/SAKARYA

        Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığı ile bilinen televizyon kanallarında çeşitli dini sohbetler yapan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayıplara karışan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz'ü arama çalışmaları sürüyor.

        HER YERDE ARANIYOR

        Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası kayıplara karıştı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı tüm çalışmalara rağmen bulunamayan Aydüz'ün sahte bir kimlikle yurt dışına kaçma ihtimali de değerlendiriliyor.

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN HOCASI

        FETÖ'nün önde gelen 4 ilahiyat fakültesi öğretim üyesinden biri olduğu iddia edilen Aydüz'ün, Akıncı Üssü'nde gözaltına alınıp serbest bırakılan ve "FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı" olduğu öne sürülen Adil Öksüz'ün de hocası olduğu öğrenildi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yaptığı açıklamada bu yapının 1993 ile 1995 yıllarında İlahiyat Fakültesi'nde örgütlendiğini ve kendi döneminde yapının fakültedeki yönetim görevlerinden uzaklaştırıldığını ifade etti.

        Öte yandan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevli 11 akademisyenden 9'u gözaltına alınmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa