Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Seri katil Atalay Filiz ile ilgili bir kadın gözaltında

        MUSTAFA ŞEKEROĞLU- HABERTÜRK

        27 Mayıs günü Fatma Kayıkçı'yı öldüren zanlının, 29 Mayıs günü sabah saatlerinde İzmir'de bir internette görüntüsü ortaya çıktı. Cinayetin ardından İzmir'e gittiği kesinleşen Atalay F.'nin yakalanması için geniş çaplı çalışma yapan polis, bir yandan da katilin gidiş rotasını ortaya çıkartmaya çalıştı.

        Polis, olay sonrası Tuzla Kaynarca minibüsüne bindiği tespit ettiği zanlının saat 18:30 sıralarında Ankara'ya giden bir otobüse bindiğini tespit etti. Otobüs görevlinin ifadesine göre zanlı Kaynaşlı bölgesinde indi. İzmir'de 29 Mayıs sabahı görüntülendiği için de 28 Mayıs'ta ne yaptığı bilinmeyen günün sırrı da ortaya çıktı.

        Zanlının o tarihte Kocaeli'nde R.A. adlı kadınla görüştüğü belirlendi. Polisin ulaştığı izlere göre, katil zanlısı Kocaeli'nde görüştüğü kadının cep telefonundan ismi gizli tutulan bir kişiyi aradı. İddiaya göre Atalay F., bu görüşmenin ardından aradığı cep telefon numarasını sildi.

        "CİNAYETTEN HABERİM YOKTU"

        Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sürdürülen soruşturmada katil zanlının, R.A. adlı kadından 3 bin TL para aldığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi. Polis; R.A. adlı kadının ifadesine başvurdu. Katil zanlının, aile dostu olduğu iddia edilen R.A., polise verdiği ifade de "Atalay 28 Mayıs günü, ihtiyacı olduğunu söyleyerek 3 bin lira istedi ben de verdim. Ama cinayet işlediğinden haberim yoktu" dedi. R. A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        YARDIM ALIYORDU

        Polisin ulaştığı bilgilere göre, katil zanlısı kayıp olan 28 Mayıs günü Kocaeli'de R.A. ile görüşerek para aldı. Ve Kaynaşlı'dan İzmir'e geçti. Ayrıntılara göre, katil zanlısı 2013 yılında Ankara'da işlediği ciftte cinayet sonrasında bazı kişilerden de yardım alıyordu. Özellikle Tuzla'da çevresindekilerin bilmediği WhatsApp uygulamalı cep telefonu çok önemli olduğu vurgulanıyor. Kayıkçı'nın cinayetinden bir saat önce iki cep telefonunu kapatan zanlının, özel görüşmelerini WhatsApp üzerinden yaptığı da tahmin ediliyor. Polise göre kendisine yardımcı olan kişilerle WhatsApp üzerinde görüşmeler yapıyordu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa