Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mustafa Akaydın'ın yaktırdığı evraklar temiz çıktı

        Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yerel seçim sonrası belediye atölyesinde imha ettirdiği evraklarla ilgili hiçbir suç unsurunun bulunmadığının İçişleri Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

        Akaydın, yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Boğaçayı şantiyesinde yakılan evrakların Mülkiye müfettişleri ile İçişleri Bakanlığınca incelendiğini belirtti.

        Kendisinin bununla ilgili kararın çıktığını 2 gün önce öğrendiğini kaydeden Akaydın, kararın evrakların yakımı sırasında şantiye ve belediyeyi basanları haksız çıkardığını ifade etti.

        Kendisinin yolsuzluk yapıyormuş gibi bir algı yaratıldığını öne süren Akaydın, "Mülkiye müfettişleri ile İçişleri Bakanlığınca yapılan inceleme sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı yönünde karar çıktığını öğrendim. Öyle bir algı yarattılar ki sanki ben yolsuzluk yapıyormuşum, evrak kaçırıyormuşum. Oysa o zaman da söyledim, şimdi de söylüyorum; o evrakların aslı belediyelerde mevcut, yakılan evraklar müsvedde" dedi.

        Mustafa Akaydın, o dönemde kendisine haksız ithamlarda bulunulduğunu öne sürerek, süreci avukatlarıyla değerlendireceğini dile getirdi.

        Olaya karışan bir müştekinin kendisini arayıp özür dilediğini anlatan Akaydın, "Aynı centilmenliği Mevlüt Çavuşoğlu'ndan,MenderesTürel'den, Gökçen Özdoğan Enç'ten de bekliyorum. Bana o gün iftira atanlardan, yolsuzluk yapıyormuşum gibi algı oluşturanlardan şahsım ve Antalya kamuoyu adına özür dilemelerini bekliyorum" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa