Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 4 bakan hakkında özelleştirmelerdeki usulsüzlükler ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kart, AK Parti dönemindeki özelleştirmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti iktidarında kabul edilemez uygulamalar olduğunu belirten Kart, Özelleştirme İdaresi'nin, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun, yani Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatlarını uyguladığını öne sürdü. Alüminyum tesislerinden sonra sırada, bor yataklarının olduğunu belirten Kart, bor yataklarının rezervinin 6,5 milyar dolar olduğunu belirtti. Kart, "Geç de olsa halkımız anayasal zeminde bu soygunların hesabını soracak." diye konuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanvekili, hukuk müşaviri, avukatı, soruşturmanın seyrine göre diğer kişiler hakkında, Türk Ceza Kanununun 257. 281. 282. ve 283. Maddelerine muhalefetten dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Kart, aynı konular ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Toplantı sonrasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili düzenlemeyi Genel Kurul'a göndermesi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Kart, "Kendisinden hiç kimseyi memnun etmesi beklenmiyor. Beklenen, İçtüzüğü ve Anayasayı uygulaması." ifadesini kullandı. Meclis Başkanı'na konu ile ilgili olarak 2 sayfalık bir dilekçe verdiğini ifade eden Kart, "Meclis Başkanı, Milli Eğitim Komisyonu'nun müzakerelerine müdahale edemez; ama yapılmış bir müzakere yok. 6. 7. Maddelerden sonra müzakere yapılmadı. Buna Komisyon Faaliyeti denemez. Meclis Başkanı ağır bir vebal altındadır." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ