Veliler ‘TEOG’da 2 soru iptal edilsin’ istiyor
Yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının ardından hatalı soru tartışması da başladı. Veliler Türkçe'den 'unutmak', Matematik'ten de 'müfredat dışı' diye bir sorunun iptalini istiyor
ABONE OLBürde ÖZÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK
Ssonuçları liselere geçişte kullanılan ve 1.2 milyon ortaokul 8’inci sınıf öğrencinin iki gün boyunca girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarının ardından “hatalı sorular” tartışması başladı. Veliler ve eğitimciler Türkçe ve Matematik sınavlarından birer sorunun iptalini istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) iletmek için de imza kampanyası başlatıldı.
TÜRKÇE’DE UNUTMAK SORUNLU
İptali istenen sorulardan biri sınavdan sonra da eleştirilere neden olan Türkçe sınavı A kitapçığındaki 1. soru. Cevap anahtarında doğru olarak verilen A şıkkının hatalı, D şıkkının doğru olduğu belirtiliyor.