Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tekmeler ve yumruklar uçuştu | Dış Haberler

        TEKMELER VE YUMRUKLAR KONUŞTU

        ABD başkan yardımcısı Joe Biden'in Çin'i ziyareti esnasında ABD ve Çin basketbol takımları arasında oynanan "iyi niyet maçı"nda ABD'li ve Çinli oyuncular tekme tokat birbirine girdi, sandalyeler uçuştu.

        Amatör kameraya yansıyan görüntüler kavganın şiddetini gözler önüne seriyor.

        Pekin Olimpiyat Basketbol stadyumun'da Çin Şangay Bayi Rockets takımı ile Georgetown Üniversitesi Hoyas takımı arasındaki basket müsabakası, dördüncü çeyrekte kavganın patlak vermesi, tekme ve tokatların konuşması ile iptal edildi.

        ZAMANLAMASI VE TAKIMLARIN NİTELİKLERİ KAVGAYA FARKLI ANLAM YÜKLÜYOR

        Kavganın tarafı olan ABD'li ve Çinli takımların niteliklerine ve zamanlamasına bakıldığında kavgaya farklı anlam yükleyenler de yok değil.

        Çin takımı Bayi Rockets, Çin profesyonel liginin en ünlü takımlarından biri. Çin Halk Özgürlük Ordusu ile bağları var. Takımın adı 1 Ağustos anlamına geliyor ve Halk Özgürlük Ordusunun kuruluş tarihi olan 1 Ağustos 1927'ye gönderme yapıyor.

        ABD üniversite takımı olan Hoyas ise Beyaz Saray'a yaklaşık bir kilometre ötedeki Verizon Center'da oynuyor, Beyaz Saray'a en yakın üniversite takımı.

        Zamanlama da dikkat çekici. Kavga ABD başkan yardımcısı Joe Biden'in Çinli liderlerle görüşmeler gerçekleştirmek için Pekin'e yaptığı ziyarete ve Biden'in Hoyas'ı bir başka profesyonel Çin takımı ile yaptığı maçı izlemesinden bir gün sonraya denk gelmesi ise oldukça manidar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa