Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

32 Türk TIR şoförü, Irak'ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca 23 gün alıkonulduktan sonra MİT'in başarılı operasyonuyla serbest kaldı. Şoförler Türk Hava Yollarına (THY) ait özel uçakla Erbil'den Şanlıurfa'ya getirildi.

DIŞİŞLERİ VE MİT'İN ÇABALARI

Dışişleri Bakanlığı ve MİT, 23 günlük bu süreci bölgedeki Sunni aşiretler, eski BAAS mensupları ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi temsilcileriyle koordineli şekilde yürüttü. Serbest kalan 32 şoför, kendileri için gönderilen THY uçağı ile Türkiye'ye getirildi.

Rehin alınan şoförlerin kullandığı 32 aracın geri verilmeyeceğinin altı çizildi.Türk yetkililer tarafından Mahmur'da karşılanarak otobüse bindirilen şoförler, Erbil'e nakledildi. Şoförler burada çok yoğun güvenlik önlemleriyle korundu.

Başbakan Erdoğan Resmi Konut'ta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüştü, Irak'taki siyasi durum ve hükümet kurma çabaları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Habertürk'e konuşan TIR şoförü Ökkeş Şen, kötü muameleye uğramadıklarını ancak rehin tutuldukları 23 gün boyunca belirsizlik ve ölüm korkusu ile yaşadıklarını söyledi. Serbest bırakılan bir diğer TIR şoförü Halil Adam, araçlarına el koyulduğunu ve yürüyerek Mahmur'a gittiklerini söyledi.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ