Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İspanya'nın Bask bölgesinde 100 belediyenin yönetimini elinde bulunduran Bildu Koalisyonu, resmi binalara asılı İspanyol bayrakları ve Kral Juan Carlos fotoğraflarını kaldırttı.

İspanya'da mayıs ayında yapılan yerel seçimlerden sonra Bask ve Navarra bölgelerinde 100'den fazla belediyede yönetime gelen Bildu koalisyonu, birçok belediye binasında İspanyol bayrağını ve San Sebastian kentinde Kral Juan Carlos'un fotoğrafını kaldıran kararlarıyla tartışma yarattı.

Bask bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan San Sebastian'ın yeni belediye başkanı Bildu koalisyonundan Juan Karlos İzagirre, "Kraliyet bu kenti temsil etmiyor" diyerek, belediye meclis salonundaki Kral Juan Carlos fotoğrafını kaldırdı. İzagirre ayrıca, belediye binası içerisindeki misafir kabul odasındaki İspanyol bayrağını da kaldırdı. Bildu'nun aldığı kararların yasadışı olduğunu ve gerek İspanyol bayrağının gerekse Kral Juan Carlos'un fotoğrafının yeniden yerlerine konulacağını belirten Hükümet Sözcüsü, İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Alfredo Perez Rubalcaba, "Yasalar uygulanmak içindir" dedi. Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da Bildu'nun San Sebastian kentini yönetmesinden "hiçbir şekilde hoşlanmadığını" kaydederek, "Onlara hatırlatmak gerek, ne olursa olsun tüm yasaları uygulayacaklar" şeklinde konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ