Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kıyafetinizle uyumlu kitapları kombinlemek bu bahar çok moda.

Kitapların bir moda nesnesi olarak kıyafetlerle kombinlenmesi şaşırtıcı olur muydu? Tasarımlarını beğendiğiniz ünlü bir markanın Beyoğlu’ndaki devasa mağazasına giriyorsunuz ve kıyafetle kombinlenmiş kitabı satın alabiliyorsunuz. Tek başına yemek yerken, seyahat ederken ya da doktor muayenehanesinde sıra beklerken her fırsatta kitap okuyanlar, modayı takip etmeseler bile aniden stil sahibi kişiler haline dönüşürdü. Şu anki aksesuarım Patti Smith’in Çoluk Çocuk kitabı. Siyah beyaz bir kapak. Her kıyafetle gider!

Outsider ve Stranger kardeşler

Süpermodel kardeşler Bella ve Gigi Hadid bir süre önce kıyafetlerini okudukları kitaplarla süsleyerek basının dikkatini çekmişti. Bella, Stephen King'in "The Outsider" kitabını, Gigi de Albert Camus'nun "The Stranger" kitabını elinde tutarken görüntülendi. Kitapların isimlerine bakınca kızların medya aracılığıyla dünyaya bir mesaj göndermeye çalıştığı da düşünülebilirdi ama kimse böyle düşünmedi. Öyle ya, sıradan insanlardan kopuk ve izole yaşıyorlardı, normal bir hayat özlemi içindelerdi ya da belki de kendilerini sıradan insanlardan daha üstün gördüklerini ima etmeye çalışıyorlardı? Bu hareket için medya, Bella ve Gigi’nin eski moda yöntemlerle kendilerini geliştirdiklerini, yani kitap okumaya zaman ayırdıklarını yazıyordu. Ve bu kitaplar kindle da değil kanlı canlı kağıttandı.

Modellerin taşıdıkları kitaplar göstermelik mi?

Bella Hadid daha sonra sosyal medyada King'in gerilim romanının kırmızı kapağını Louis Vuitton çantasındaki desenlerle kombinlediği bir fotoğrafını paylaşacaktı. Gigi’nin taşıdığı Camus’un ünlü felsefe kitabı ise, modelin sarı renkteki diz üstü takım elbisesi için doğru eşleşmeydi. Rahatsız şık kıyafetler içinde kitap taşıyan süper modellerle dalga geçmek de bir sürü insan için elbette daha kolaydı. Bu modellerin yanlarında gerçek kitaplar taşıdıklarını görmek çoğu insana göre tamamen göstermelikti ve toplumun çoğunluğu kızların kitap okuma ihtimallerinin sıfıra yakın olduğunu düşünüyordu.

Hadid kardeşler, bildiğim kadarıyla, Camus ya da King hakkındaki görüşlerini ya da kitaplarla ilgili yorumlarını paylaşmadılar. Kitapları gerçekten okuyup okumadıkları da meçhul. Ancak profilleri büyük kitleler tarafından takip ediliyor; iki hesabın toplamı yaklaşık 140 milyon kişi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ