Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bakan Bayraktar, İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e çıkacak Abdülhamid Han sondaj gemisinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Abdülhamid Han sondaj gemisinin Türkiye'nin derin deniz sondaj filosundaki dördüncü gemi olduğuna işaret eden Bayraktar, "En son filoya katılan yedinci nesil gemimiz. Şu ana kadar Akdeniz'de 3 derin deniz sondajı yaptı. Şimdi Karadeniz'de bu faaliyetlerine devam edecek." dedi.

Bayraktar, Türkiye'nin, dünyanın en gelişmiş filolarından birine sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"2 sismik gemimiz var. 4 derin deniz sondaj gemimiz var. Bunlarla birlikte Akdeniz'de 9 sondaj kuyusu kazdık. Karadeniz'de 2020'de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın milletimize müjde olarak paylaştığı Sakarya Gaz Sahası'nda Cumhuriyet tarihinin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Bu keşif neticesinde de çok kısa bir süre içinde o sahadan gaz üretmeye başladık. Şu anda evlerimizde kullanılan gazın bir miktarı bu sahadan geliyor. 5,5 milyon metreküp günlük üretimimiz var. Bu, yaklaşık 2,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacının kendi gazımızla, Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda ürettiğimiz gazla karşılanması demek."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ