Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Papua Yeni Gine'de hükümet, ülkenin kuzeybatısındaki Enga eyaletinde 24 Mayıs'ta meydana gelen heyelandan etkilenen binlerce kişiyi tahliye etme kararı aldı.

        Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, Enga'daki heyelandan etkilenen 7 bin 849 kişiyi geçici bir yere tahliye edeceklerini açıkladı.

        Marape, afetzedelere kalıcı konut sağlanması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

        Afet bölgesinin yerleşim için güvenli olmaması nedeniyle kalıcı konutların felaketin yaşandığı bölgeden uzak bir noktaya inşa edileceği aktarıldı.

        - Papua Yeni Gine'deki toprak kayması

        Ülkenin kuzeybatısındaki Enga eyaletine 24 Mayıs'ta toprak kayması meydana gelmişti.

        Uluslararası Göç Örgütünden yapılan açıklamada, afette 150 ev ve yaklaşık 670 kişinin toprak altında kaldığının tahmin edildiği belirtilmişti.

        Papua Yeni Gine hükümeti de heyelanda toprak altında kalanların sayısının 2 bini geçtiğini duyurmuş, afet nedeniyle Birleşmiş Milletlerden yardım talebinde bulunmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa