Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Uzun zamandır başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuruda bulunan kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Bununla birlikte çok sayıda da Türk vatandaşı da vize reddi ile karşılaşıyor.

VİZE RANDEVULARININ KARABORSAYA DÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Hatta zaman zaman vize randevularının karaborsaya düştüğü iddiaları da ortaya atılmıştı. Vize krizinde yaşanan sorunlarının akabinde Almanya'nın prosedürlerinde değişikliğe gitmek zorunda kaldığına dair haberler de birkaç gündür sıklıkla gündemde.

Bazı sitelerde yer alan habere göre 18 Mart’tan itibaren randevu sürecinin iki adımda gerçekleştireceği; ilk aşamada başvuru sahiplerinin randevu bekleme listesine kaydolmaları ve buna dair e-postayla bildiri almaları gerektiği, ikinci aşamada ise vize başvurusunun harici hizmet sağlayıcı iDATA aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimini alacakları belirtilmişti.

Almanya vize sürecinde yetkili kurum olan iData ve Almanya Büyükelçiliği, Haberturk.com Dış Haberler Servisi'nin konuya ilişkin sorularına yanıt verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ