Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CANLI - Son dakika: AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları belli oluyor! AK Parti İstanbul adayları kim?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler seçimlerinde, İstanbul ilçelerinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul ilçe adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'un adaylığı 7 Ocak'taki toplantıda açıklamıştı. 18 Ocak'ta da Ankara ve İzmir dahil bütün büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının tanımı tamamlanmıştı.

        39 İLÇEDE ADAYLAR BELLİ OLDU

        Habertürk'ün edindiği bilgiye göre, AK Parti'nin İstanbul'un 39 ilçesindeki belediye başkan adayları da belli oldu. Bugün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda adaylar tek tek tanıtıldı.

        REKLAM

        Cumhur İttifakı çatısı altında açıklanacak adaylardan Silivri ve Beşiktaş'ta MHP'li, 37 ilçede de AK Partili isimler aday gösterildi.

        İstanbul'un 39 ilçesinde; 24'ünde AK Partili, 1'inde MHP'li, 14 ilçede de CHP'li isimler yer alıyor. 24 ilçe belediye başkanından 3'ünde değişiklik var. Sultanbeyli, Bayrampaşa ve Arnavutköy'de yeni isimler aday gösterildi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "AK Partimizi 31 Mart'ta büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde temsil edecek adayları peyderpey milletimize takdim ediyoruz. 7 Ocak'ta İBB adayımız Murat Kurum'un da aralarında bulunduğu 26 büyükşehir ve il tanıtımını yapmıştık. Bu hafta da 48 büyükşehir ve il başkan adayımızı açıkladık. Cumhur İttifakı olarak 81 ildeki adaylarımızı ilan etmiş olduk.

        Bugün 31 Mart seçimlerinde İstanbul'umuzun ilçelerinde Cumhur İttifakı'nı temsil edecek adaylarımızı açıklıyoruz.

        Seçimlere 70 gün kaldı. Biz seçmeni sandıktan sandığa hatırlayan bir parti hiçbir zaman olmadık. 365 gün, 24 saat milletimizle yüz yüze irtibat halinde olan bir kadroyuz. Seçim dönemleri, bu tempoyu daha da artırmanın, muhabbet saflarını sıklaştırmanın vesilesi olarak görüyoruz. Söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim için hem sizler için yaptığımız çalışmalar başka anlam taşıyor. Böyle bir şehri başka bir türlü kucaklamak mümkün değil.

        Binlerce yıldır her medeniyeti her toplumu her cihangirin hayalini süsleyen İstanbul'a hizmet etmenin şerefi dünya malının tamamına değişilmez.

        "İSTANBUL'UN TEMEL SORUNLARINI HAL YOLUNA KOYDUK"

        Bu İstanbul'a hizmet etmek için 1994 yılında milletimizin huzurunda, karşımızda altyapısı çökmüş, üstyapısı perişan bir şehir vardı. Çöp, çukur, çamur; İstanbul buydu. Haliç'e kokudan yaklaşılamıyordu. Ben Kasımpaşalıyım. Haliç'le beraber yaşadım. Bu Haliç ne yazık ki ne zaman biz temizlemeye başladık, o zaman bugünkü Haliç oldu. Haliç'ten o zamanlar itibariyle 9,5 milyon metreküp çamur çıkardık. Bu çamuru Alibeyköy'de bir taşocağına naklettik. Bunu şu andakiler yapabilir miydi? Ama bunu Murat Kurum yapar.

        Kağıthane'de bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik. İstanbul'umuzda bu yarışı biz yaptık. Suyu akmayan, ulaşımı dökülen, çevresini gecekonduların kuşattığı, çöplükleri patlayan, yollarında yürünmeyen bu İstanbul fotoğrafı bizi üzmekle kalmadı, üstlendiğimiz sorumluluğun ağırlığını da gösterdi. Tarihi ve kültürel değerlere yakışmayan bu görüntü kaldırmak için ekiplerimizi kurduk, imkanları seferber ettik. Kısa sürede İstanbul'un temel sorunlarını hal yoluna koyduk.

        "İSTANBUL İRTİFA KAYBI YAŞADI"

        Son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir, 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. İstanbul'un yönetimini devralanlar, temel atmama töreniyle başladılar. Atmadıkları temel Silahtarağa Arıtma Tesisi projesiydi. Arıtma yapılmayan sular Haliç'e boca edilince, burası yeniden ölmeye, kokmaya başladı. Hatalarından ders çıkarmak yerine vizyonsuzluklarını İstanbul'un dikey bahçelerini yok ederek devam ettirdiler. Aynı zihniyet poşet göndermesiyle arzı endam ediyor.

        Murat Kurum'un projelerini kendi akıllarınca küçümsüyorlar. Bunların çevreden anladıkları, şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır. Yeşil panolara tahammül edemeyen kafanın böyle bir derdinin olmadığı açıktır.

        "İSTANBUL BU ZULMÜ HAK ETMİYOR"

        Aynı kafa bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı hiçbir görevi yerine getirmediği gibi bunu sırıtarak dalga konusu yapabiliyor. Böyle bir meselede bile aymazlık yapanların şehrin diğer sorunlarının çözümü için ne hassasiyeti olabilir ki... Kendi şahsi çıkarları, bireysel ajandaları için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İstanbul bu zulmü, eziyeti hak etmiyor. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline getirilmeyi hak etmiyor. İstanbul yedeği muamelesi görmeyi hak etmiyor.

        31 Mart'ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak, İstanbul'un büyükşehir konusundaki hasretleri sona erecek. İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemi son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak.

        "TÜRKİYE HEDEF ÜLKEDİR"

        Biz İstanbul başta olmak üzere dünyanın en stratejik noktalarından birisini kendisine vatan eylemiş milletiz. Bu topraklar üzerinde yaşamanın elbette bir bedeli var. Bu bedeli her gün ödüyoruz. Gerek dışarıda gerek içeride maruz kaldığımız saldırıların sebebi yine aynıdır. Maksat bu milleti yıldırmak, bu devleti zayıflatmak getirmektir. Uzunca bir süredir Türkiye hedef ülkedir.

        CHP'YE TEPKİ

        Güney sınırlarımız boyunca bir teröristan kurmak isteyenlerin en önemli aracı bölücü terör örgütü. Asıl üzüntü verici taraf, CHP'nin bu kirli oyunda kendisine biçilen role razı olmasıdır. CHP yönetiminde giderek düşen bir seviye var. Bizim dönemimizde iki kez genel başkan değişti. Siyasi kalibre konusunda gelen gideni arattı. Rahmetli Deniz Baykal'la anlaşmazdık ama siyasi birikimini takdir ederdik. Bay Kemal'in de kendine göre bir üslubu vardı. Özgür efendi ise listenin en altına yuvarlanmayı başlardı.

        CHP uzun süredir bölücü örgütün hedefindeki partiyle işbirliği yapıyordu. Özgür efendinin CHP'si ise bölücü örgütün aparatlığına devam eden DEM Parti'yle adeta bütünleşmiş durumdadır. Bu işbirliğiyle her iki parti de kendi ayaklarına utanç prangası vurmaktadır."

        39 ADAY

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, AK Parti'nin İstanbul ilçelerinde aday gösterdiği isimler şöyle:

        Adalar: Uğur Sina Şen

        Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu

        Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı

        Avcılar: Abdullah Küçükoğlu

        Bahçelievler: Hakan Bahadır

        Bakırköy: Ali Talip Özdemir

        Bayrampaşa: İlknur Kovaç

        Bağcılar: Abdullah Özdemir

        Başakşehir: Yasin Kartoğlu

        Beykoz: Murat Aydın

        Beylikdüzü: Mustafa Günaydın

        Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

        Beşiktaş: Serkan Toper

        Büyükçekmece: Recep Erol

        Esenler: Tevfik Göksu

        Esenyurt: Hamit Öncü

        Eyüpsultan: Deniz Köken

        Fatih: Mehmet Ergün Turan

        Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

        REKLAM

        Güngören: Bünyamin Demir

        Kadıköy: Veli Arslan

        Kartal: Hüseyin Karakaya

        Kağıthane: Mevlüt Öztekin

        Küçükçekmece: Aziz Yeniay

        Maltepe: Kadem Ekşi

        Pendik: Ahmet Cin

        Sancaktepe: Şeyma Döğücü

        Sarıyer: Hüseyin Coşkun

        Silivri: Volkan Yılmaz

        Sultanbeyli: Ali Tombaş

        Sultangazi: Abdurrahman Dursun

        Tuzla: Şadi Yazıcı

        Zeytinburnu: Ömer Arısoy

        Çatalca: Mesut Üner

        Çekmeköy: Ahmet Poyraz

        Ümraniye: İsmet Yıldırım

        Üsküdar: Hilmi Türkmen

        Şile: İlhan Ocaklı

        Şişli: Gökhan Yüksel

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa