Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD enflasyonu açıklandı - Para Haberleri

        ABD'de aralık ayı enflasyon verileri açıklandı. Buna göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aralıkta aylık yüzde 0.4 yükseldi. Bir önceki yılın aralık ayına göre ise yüzde 2.9 arttı.

        Piyasa beklentisi aylık enflasyonun yüzde 0.4, yıllık enflasyonun yüzde 2.9 gelmesi yönündeydi.

        Aralık ayında çekirdek enflasyon ise aylık yüzde 0.2 ile yüzde 0.3'lük beklentinin altında kaldı. Çekirdek enflasyondaki yıllık artış da yüzde 3.2 ile yüzde 3.3'lük piyasa beklentisinin gerisinde kaldı.

        ABD'de böylece eylül ayında yüzde 2.4 ile 3.5 yılın en düşük seviyesine gerileyen yıllık enflasyon 3 ay üst üste yükseliş göstermiş oldu.

        Kasımda aylık enflasyon yüzde 0.3, yıllık enflasyon ise yüzde 2.7 olarak açıklanmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Para poşetini çöpe attı, çöp poşetiyle bankaya gitti

        Gaziantep'te bir esnaf, çöp yerine içerisinde 110 bin TL olan para dolu olan poşeti çöpe attı. Parasını yatırmak için gittiği bankada elindeki poşeti açınca hayatının şokunu yaşayan esnafın yardımına koşan belediye ekipleri, para dolu poşeti tonlarca çöplükte bularak teslim etti. Parasını eksiksiz teslim alan esnaf, Şehitkamil Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. (İHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa