Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Dövme yaptıranlar boşanıyor, ayrılıyor” diye bir rivayet var. Daha doğrusu görünen köy kılavuz istemez. Yüzdeye vurursak evet öyle bir durum var gerçekten. Ama mis gibi ilişkilerini, evliliklerini yürütenler de var. Benim dövmecim de asla aşk-meşk olaylarının dövmesini yapmıyor. Gelen insanları “Yapamam” diye geri çeviriyor. Kaç kez sordum “Neden yapmıyorsun? Sana ne, bırak, sen yap. Sonuçta istiyorlar” diyorum o da bana “Yok Esin sonra gelip onu sildirmek ya da üzerini kapatmak istiyorlar. Ben uyarıyorum ve özellikle bu duruma müdahale ediyorum ve artık asla yapmıyorum” diyor. Kendi doğruları var anlayacağınız. Baş harfi, isim falan yapmıyor.

        Neyse, nereden mi geldim bu konuya? Neslihan Atagül’den. Değişik bir dövme yaptırmış: Eşi Kemal Doğulu’nun adının baş harfi olan K’yı dudağının içine yazdırmış. Vallahi bin yıl düşünsem aklıma gelmez. Kasığına sevgilisinin diş izlerini yaptıranları duymuştum ama bunu ilk kez duyuyorum. Helal! Çok acımıştır. Demek ki aşkını kanıtlamak için hem acı, hem isminin baş harfi derken birçok sıkıntıya girmiş Neslihan.

        CEM YILMAZ TEK KADINLA OLMAZ Kİ

        Uzun süredir Cem Yılmaz’ın adı Merve Çağıran ile anılıyor. İkilinin birlikte görüntüleri de çıktı ortaya. İki gün önce birisi “Cem Yılmaz gerçekten bir kadınla mı birlikte yoksa birçok kadınla mı?” diye sordu. Bunu soran da bir erkek. Genelde erkekler bunu çok soruyor ve Cem Yılmaz’ın tek bir kadınla takılamayacağına inanıyor. Düşünün bunu soran erkek ve düşünenler de erkek. Yani kadınlar pek öyle düşünmüyor. Sonra ben de “Neden öyle düşünüyorsun?” diye sordum “E, ben de onun yerinde olsam bir kadınla yetinmem ki daha çok kadın isterim. Ama bir erkek olarak bana verdiği his bu yönde” dedi. Yani hep kadının kadına ettiğini yazıyoruz ya, bu da erkeğin erkeğe ettiği. Yazayım istedim.

        KADINLAR DAHA ÇOK SEVİNDİ

        Son günlerde Ebru Şallı’nın fotoğrafları diye ortalarda bir şeyler dolaşıyor. İddia bu yönde. Ama Ebru Şallı, “Bu fotoğraf benim değil” diyor. Ben bir kadın olarak şiddetle bu tarz fotoğrafların yayılmasına, servis edilmesine karşıyım. O yüzden bu konu hakkında tavrım, duruşum bellidir. Neden bir erkeğe değil de bir kadına bu şiddet uygulanıyor? Ve bu özellikle de kadınlara yapılıyor. Ebru Şallı da “Kadınlar yaydı fotoğrafı” diye bir açıklama yaptı. Ben de aynen katılıyorum. Bu Ebru değil de Ayşe ya da Fatma da olabilirdi. İsmin, kişinin bir önemi yok. Bir kadının bu tarz fotoğrafı ortaya çıktığı anda hemen kadınlar devreye giriyor ve elden ele dolaştırıyorlar. Tecrübeyle sabit. Son zamanlarda iki kişi benzer bir durum yaşadı ve görüntüleri bana kadınlardan geldi. Daha ne diyeyim? Her şey ortada işte.

        SİZ UYURKEN

        *Barda iki erkek duruyor. Erkeklerden biri bağıra bağıra “Kardeşim ben bugün çapkınlığa çıktım” diyor. Diğer erkek de “Kendine güveniyorsan buyur, hodri meydan” diyor.

        * Bir gece bir mekânda kalabalık bir şekilde eğleniyor. Yanımda duran arkadaşıma bir erkek gelip “Arkadaş buradan kadın kaldırabilir miyiz?” diye sormuş. Çocuk anlatırken “Bir erkek olarak ben bile utandım” diye anlatıyordu. Bence de utanın. Hemcinslerinizin kadınlara bakış açısı bu. Üstelik o erkek evliymiş.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar