Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Doğru açıklama olursa olur elbet
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Malum fenomenler patır patır dökülüyor. Şimdi de merak konusu fenomen Eylül Öztürk ve kocasının bu kadar kısa süre içinde yaptığı servet. Gerçekten, "Bu kadar kısa" diyorum çünkü yani insan gördüklerine inanamıyor. Yani bu kadar kısa süre içinde tüm bunları elde etmek için işte ya illegal işlere gireceksiniz ya da biletinize piyangodan para çıkacak. Bunun başka hiçbir açıklaması yok. Fakat işte fenomenler patır patır dökülürken yapıyorlar 3-5 açıklama ama neresinden tutsanız elinizde kalıyor söyledikleri.

        Önceki gün de Eylül Öztürk bir açıklama yaptı daha doğrusu yapmadı. Diyor ki; "Ne açıklaması yapayım yani... Benim yaptığım açıklamanın herhangi bir hükmü olacak mı? İnanacaklar mı inanmayacaklar. Bu sürece bir bakın, kimlerle ilgili neler yapıldı, neler söylendi. Herkes çıktı bir açıklama yaptı. İnandılar mı, inanmadılar? Ne yapayım, inanacak mısınız?" diyor dalga geçer gibi... Evet evet resmen dalga geçiyor.

        Ve maalesef evet inanmıyoruz. Çünkü, Dilangiller de iddialar ortaya atıldığında açıklama yaptı. Ama ne oldu doğru çıkmadı. Ki çıksaydı şimdi demir parmaklıklar arkasında değil, evlerindeki altın varaklı koltuklarında kahvelerini içiyor olacaklardı. Yine oraya buraya para saçıyorlardı.

        Kısacası; Eylül Öztürk'ün ayna karşısında, saçlarını düzeltmeye çalışırken ve hatta dalga geçer gibi, çok çirkin yaptığı konuşması çok komik. Daha da komik olamazdı... Ve asla tatmin edici değil. Ağzında bir şeyler gevelemeye çalışmış ama maalesef pek başarılı olamamış. Ve yaptığı açıklama ile sanki daha da bir şüpheli konumuna düşürmüş kendini, gibi geldi bana. Hatırlayın Dilangiller de gerek sosyal medya hesaplarından, gerekse avukatları aracılığı açıklamalarda hep saçmalamışlardı. Çünkü doğru bir tanedir. Yanlışa evirip çevirmeye kalkarsanız böyle tuhaf durumlara düşersiniz.

        Yani buna kısacası "Panikleme" diyoruz.

        Ha Eylül Öztürk şu anda uzak diyarlarda olduğuna güveniyor belli ki. Fakat aşırı yanılıyor. Keşke böyle düşünmese. Büyük yanılgı. Yarın, bugün onun içinde tuhaf şeyler ortaya çıkarsa bu yaptığı açıklamaların altında kalır. Benden söylemesi.

        ***

        Bence

        -Yapacağın açıklamayı doğru bir temele oturtamıyorsun; sus.

        -Yalan söylüyorsan ve söylediğin yalanı unutup bir açıklama yapıyorsan; sus.

        -Ona başka, buna başka oynuyorsan; sus.

        -Doğruyu söylemeyeceksen; sus.

        -Doğru düzgün bir açıklama yapamıyorsan; sus.

        ***

        Bir insanın yalan söylediğini nereden anlarsınız

        1-Vücut dilinden.

        2-Kaşını gözünü, elini, kolunu oynatmasından.

        3-Ortaya doğru düzgün bir açıklama koyamadığından.

        4-Sürekli başka birilerinden örnekler vermesinden.

        5-Net olamamasından.

        ***

        Enteresan bir ülkeyiz vesselam

        Sosyal medyada memleket halleri ya da olacak şey değil görüntüler çıktığında, yorumlarda "Başka bir ülkede yaşayamazdım" gibi sözler çıkıyor.

        Gerçekten de öyle...

        En son Esenboğa Havaalanı'nda Batman yerine Amsterdam uçağına binen ve uçak kalkmadan 15 dakika önce fark edilen yolcunun görüntüsü gibi.

        Hakikaten başka bir ülkede yaşayamayız... Öyle alıştık biz memleketimizin bu filmlere konu olan hallerine... Diğer ülkeler özellikle Avrupa ülkeleri bayıyor bizi. Zaten ikinci gün kıpırdanmaya başlıyoruz.

        Ne diyoruz mesela;

        -Garsona bak umurunda değil. Bir saattir hala bakmadı şuraya. Bizim ülkemizde olacak ohhh şimdiye yemeğimizi yemiştik bile.

        -Adamlara bak bir saattir bekletiyorlar. Öyle boş boş duruyorlar. Neden bekliyoruz, biz şimdiye kadar çoktan halletmiştik.

        -E mağazada bir sürü insan var biz şimdi neden hala bekliyoruz.

        -Kardeşim bir paketi yapamadı kadın!!!

        -Yemek saati değilmiş. Bizim ülkede 20 kişi bir yere gideceğiz, menemen hazırlayıp önümüze koyarlar.

        -Yok yok bunlar tembel.