Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Tam da günümüzün albümü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Malum albüm yapılmadığı, bir şarkının bile dinlenmeye tahammül edilemediği hatta şarkıların üç-beş gün gibi kısa ömürlü olduğu günümüzde Ebru Gündeş, 16 şarkı birden yapmış. Hem de ne albüm. Tam aşk acısı çekenlere, aşk yorgunu olanlara ilaç gibi gelecek. Adı da "Aşığım Hala" ve gerçekten tam da günümüz albümü.

        Çünkü hiçbir dönem görmediğim şeyler görüyor, duyuyorum şu ara. Sağa dönüyorum,"Aşk acısı", sola dönsem "Aşk acısı çekiyor. Hatta en son isyan edip, "Yahu bunlar hep bana mı denk geliyor?" dedim. Bizim memlekette kadını, adamı "Aşk" acısı çekiyor ve mutsuz. İlişkisi olan da, olmayan da mutsuz. Menfaat ilişkileri kafa karıştırıyor. Bakın gerçekten abartmıyorum. Bu kadar aşksız, mutsuz, sevgisiz, herkesin hayatında birileri var ama yok bir döneme daha denk gelmemiştim. Yalan ilişkilerin yaşandığı, gerçek olmayan, mutsuz kadın ve adamların olduğu bir dönem daha yaşanmamıştır. Hatta yemek masalarında mutsuz çiftler falan çoğaldı. Herkesin elinde telefon. Yanında öylesine biri var ama aklında başka biri. Ya da "Daha iyisi var mı?" düşüncesi. Ya da tamamlayamadığını düşündüğü ilişkinin peşinde çaresizce koşan tipler.

        Sosyal medyayı açıyorum, "Geri döndürme ritüelleri" karşıma çıkıyor. Öyle sayfalar var ki, "Bu görüntüyü görüyorsan senin için. İsminde böyle harfler varsa sana geri dönecek. Okumadan geçme" gibi bir sürü saçmalıkla dolu. Ve maalesef buna inanan çok fazla insan var. İnanıp para kaptıran. Bakın bırakın tüm bunları ve efkarınızı yaşayın. Ya da bırakın Allah aşkına. Bakın Ebru Gündeş de tüm benim gördüklerimi, hissettiklerimi görmüş olacak tam da öyle bir albüm yapmış işte. Yani bu albüm tam da; "Gel gel aşk acısı çekiyorsan, terk edildiysen, dönmesini bekliyorsan, aşk yorgunuysan, bir değil defalarca aldatıldıysan, yalancı birine gönlünü kaptırdıysan, fıstık gibisin ama gittin en olmayacak birine gönlünü kaptırdıysan, damarda damar, laf sokayım" diyorsan bu albüm tam senlik.

        Ayla Çelik, Gökhan Tepe, Gökhan Türkmen, Hakkı Yalçın, Oğuzhan Koç, Sıla ve Sinan Akçıl şarkılarını yorumlamış Ebru Gündeş. E hangi müzisyen Ebru Gündeş'e şarkı vermek istemez. Gerçekten kadın döktürmüş yorumlarda. Mesela Gökhan Türkmen'in bildiğimiz "Mahşer" Ebru Gündeş'te bir kez daha hayat bulmuş. Şarkı devleşmiş resmen. Gökhan Tepe ve Şebnem Sungur ikilisinin yaptığı işleri de her zaman çok severim. ikilinin "Vakitsiz Geldin" şarkısı da bu albümde favorilerim arasında.

        Kısacası dinleyin efkarlanın bitirin. Müzik ruhun gıdasıdır... Arada kalkın oynayın, dertlerinize göbek atın... Unutmayın aşk demek acı çekmektir zaten. Acı çekiyorsan, üzülüyorsan, saygısızlık yaşıyorsan, karşında karakter yoksunu varsa senin için doğru değildir inan.

        "Dönmüyorsa benim değildir, benim hiç olmamıştır" gibi saçmalıklara da inanmayın. O ilişki olsaydı olurdu zaten. Öyle sosyal medyada boş boş saçmalıklara da inanıp paranızı kaptırmayın.

        Şöyle ki!!!

        -Yanında mutlu ve rahat hissetmiyorsan.

        -Yanında kendin gibi değilsen.

        -Sürekli kavga ediyorsan.

        -Sürekli yalanlarını yakalıyorsan.

        -Aldatıldığın halde affediyorsan.

        -Sana zaman ayırmıyorsa.

        -Mutluyken bir anda hayatından çekip gidiyorsa.

        -Bir şeylerden huzursuz olup ayrılmak istiyor ve sonra da üzülüyorsan bırak...

        -Her koşulda yanında durmuyorsa.

        O ilişki doğru bir ilişki değildir...

        ***

        Etrafımda çok fazla kadın ağlıyor

        Gerçekten son zamanlarda çok fazla kadını ağlarken görüyorum. Çoğu üzgün. Ve hepsi de yaşadığı ilişkiden, evlilikten yorgun. Dertlerini anlatamıyor hiçbiri.

        En son havalimanı tuvaletinde iki kadının konuşmasına kulak misafiri oldum.

        Ağlayan kadın evli ve çocukları var. Kadın şöyle dert yanıyordu; "Ben sabahlara kadar çalışıyorum. Ekstra para kazanmak için nöbete kalıyorum. Sabah 08:00'de eve anca gidebiliyorum. Bir de evin temizliği, çocuklar. Adam eve gitmemiş alemde. Ben ne yapacağım, nasıl kurtulacağım bu durumdan. Her gece alemlere akıyor" diyordu.

        İnanın içim parçalandı.

        Ben bir erkeğin böyle bir dert yandığını ya da ağladığına hiç denk gelmedim.

        Yapmayın hanımlar. Bunu çekmeyin, çekmek zorunda değilsiniz. Ki son zamanlarda maşallah erkekler gerçekten biraz tuhaflaştı. Ve sanırım buna yine kadınlar izin veriyor.

        Yapmayın hanımlar... Kendinizi ezdirmeyin. Gerçekten bunu hak etmiyorsunuz.