Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet İlk dolandırıcılığı yüzleriyle yapıyorlar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bu üç yol sonrası hem ünlü, hem de zenginsin...

        1-Estetik yaptır oranı, buranı düzelt. Pardon pardon yüzünü tamamen değiştir.

        2-Umre ziyareti (bizim dini değerlerimizi istismar ederek kandır) yap.

        3-Güzellik merkezi aç.

        Ve sonra gelsin paracıklar...

        E tabii kandırılacak insan çok. Onca estetik sonrası yüzünün güzelliğine kanan insanlar oldukça sen de alırsın uçaklar, daireler, helikopterler, yatlar, katlar... Bu Dilangiller yalnız değil. Şimdi de Tayyar-Özlem Öz yani Özgiller ve maalesef Şulemsigiler türedi. Daha doğrusu hep gözümüzün önündeymişler de biz görmüyormuşuz bu tipleri. Bakın tip diyorum kadın da, adam da siyah ve beyaz gibi değişmişler. Milleti dolandırmaya önce yüzlerinden başlamışlar. Suratlarındaki sıfat tamamen değişik. Sonra da ev, araba, hayat derken alın size lüks içinde yaşayanlar fenomenler olmuşlar.

        Zaten bir anda evi, arabası, yüzü, gözü değişiyorsa vardır bir sıkıntı. Yahu bu kadar servet iki sene de nasıl olabilir Allah aşkına!!!

        Bu tipler sonra da din, dua, Allah, Kuran, kitap devreye sokuyor hooop paralar daha da çoğalıyor.

        Yazıklar olsun size!!! Gerçekten yazıklar olsun. En kutsal değerlerimizi bile kullandığınız için yazıklar olsun size!

        Bakın Dilan millete tüküre tüküre "Devletim arkamda" diyor. Şimdiye kadar en doğru söylediği şey. Evet devlet arkasında değil ensesinde belirdi. Öyle bir belirdi ki, şimdi demir parmaklıkların arkasında. Çarşaf çarşaf dökülüyor yaptıkları pislikler. Hem suçlu, hem güçlü. Bir de üste çıkmaya çalışmaları sergileniyor şimdi sosyal medyada...

        Yani Dilangillerin en doğru söylediği laf; "Bu ülkede devlet var" lafı olmuş... En doğru cümle olarak kayıtlara geçti...

        ***

        Sosyal medyada gülüp geçiyoruz ancak!!

        Şu yüz değiştirme estetik hallerinin, aslında ne kadar tehlikeli boyutlara çıktığının da resmidir son günlerde izlediklerimiz. Bazen Instagram'ın keşfet bölümünde oturup saatlerce izliyorum insanların öncesini, sonrasını. Ya da yüzlerine yaptıkları makyajı çıkarttıktan sonra başka bir insan olduklarını.

        Hatta ara ara arkadaşlarla, birbirimize gönderip gülüyoruz, eğleniyoruz. Ama şöyle geriye çekilip, fotoğrafı izlediğiniz zaman durumun ne kadar tehlikeli ve vahim boyutlara ulaştığını da görüyorsunuz.

        Özellikle bu estetik ve Umre fotoğraflarının insanları ne hale getirebileceğini.

        Bakın mesela bu Şulemsigillerin malvarlığına; 16 villa, 28 daire, 1 helikopter, 173 iş yeri ve 1 yat... Bunlar iddia tabii ama 26 yaşında dünü belli, fotoğrafları ortada olan bir kadın bu kadar mala nasıl sahip olabilir? Tabii atadan, dededen, anadan, babadan kalmadığı sürece. Gerçekten akıl tutulması bir dönem yaşıyoruz.

        ***

        Harçlık mı?

        İfadeler ortaya çıktıkça insan donup kalıyor. Engin Polat verdiği ifadede; 25 milyon'un 7 milyonunu kardeşine, 18 milyonunu babasına harçlık yollamış. Vay beeee.

        Ne hayırlı evlat, ne hayırlı abi... Eşi benzeri yokmuş meğer!!!

        O kadar zengin, trilyoner de eminim benim gibi donup kalıyordur. Gerçek zenginlerden bahsediyorum ama. Onlar şaşırıyordur. Bu kadar harçlık vermemişlerdir eşine dostuna. Gerçekten anlamak mümkün değil, insan bu şuursuzluğa nasıl ulaşır!

        Eskiden bu ibretlik olayları, Türk fimlerinden izlerken. Daha doğrusu en fazla gazozun içine ilaç atma ibretliğine tanıklık ederdik. Şimdi boyutlar çok farklı noktalarda. Bizler daha doğrusu senaristler bile bu kadarını hayal edememişiz. Yüzünü değiştir estetik ile sonra hooop umreye git. Allah, Kuran, kitap, devlet de.. Sonra güzellik merkezi aç.... Tamam!!!

        Adamların genişliğine, rahatlığına, güvenlerine bakar mısınız?

        Gerçekten aklım almıyor bu rahatlığa, bu genişliklerine. Bu nasıl insanın göze göze sokmak. Hiç mi yakalanacaklarını, yaş tahtaya basacaklarını düşünmediler. Bu malvarlıklarının, birikimlerin iki sene de olamayacağı belli. Birilerinin zaten buna "Duuuur, hooop" diyeceği belli.

        Ki "Tantanlar" olayını hatırlayın. O zaman ne sosyal medya, ne de başka bir şey var. Ama ne oldu? Bir doğum günü partisinde olay patladı. Booom.... Yani çekirge bir sıçrar iki sıçrar. Sonrası malum...

        Siz siz olun kısa yoldan, kanunsuz bir zenginlik hayali kuruyorsanız tez elden vazgeçin. Elinizi hemen çekin o planlardan.

        Sonra altın varaklı koltuklardan kalkar, buz gibi demir parmaklıkların arkasında tek başınıza kalıverirsiniz...

        ***

        Görgüsüz

        Hak etmedikleri paraya böyle hızlı ulaşan ya da toplum içinde davranışlarını abartan tiplere her zaman "Görgüsüz" denir ya.

        Kayıtlarda da artık anlamı sorulduğunda "Görgüsüz ne demek?" diye; toplum içinde nasıl davranılacağını bilmeyen kişi yorumuna bir de son yıllarda "milleti kandırarak parayı bulmuş fenomenler" eklenecek.

        ***

        Talugiller arada kaynadı diye düşünmüyorum

        Bir de ortadan kaybolan Talu'lar var.. Onlar kaynadı arada gibi gözüküyor ama ben hiç öyle düşünmüyorum. Emniyetimiz onları da sessiz ve sedasız araştırıyor izlerini sürüyor gibi. Yani bence böyle giderse daha çok görgüsüz fenomenler yakalanacak ve sergilenecek. Ki şahsen ben olmasını istiyorum. Çünkü gençlerimiz bu tipleri maalesef çok fazla örnek alıyor, kısa yoldan zengin olmanın yollarını arıyorlardı. Belki bu ibretlik tipler sergilendikçe onlarda bu olaylarının sonunun olmadığını görüp, doğru düzgün bir yol çizer kendilerine.

        En azından okullarını bırakmaz, çalışır ve ailelerinin sözlerini dinlerler.