Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Video dağıtım çözümleri sağlayıcısı Erstream, dijital yayınlarda dinamik reklam yerleştirme yapabilen sosyal içerik platformu DAION’un küresel tanıtımını gerçekleştirdi. 13-18 Eylül tarihleri arasında Amsterdam’da gerçekleştirilen ve medya, yayın, teknoloji sektörlerinde dünyanın önde gelen markalarını bir araya getiren IBC2018’e katılan Erstream, 55 bin kişi tarafından ziyaret edilen organizasyonda, DAION’u görücüye çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre DAION, televizyon kanalları ve platformlarına - dijital canlı yayınları - sırasında kullanıcı deneyimine müdahale etmeden video reklamlarını, hedefli reklam ile değiştirme opsiyonu sağlıyor. Video alanlarını tanıyabilen yapay zeka tabanlı bir görüntü işleme teknolojisi kullanan DAION, platformlar ve televizyon kanallarının kullandığı görüntü işleyicileri, İçerik Dağıtım Ağı (CDN) ve reklam sunucularından bağımsız olarak da konumlandırılabiliyor.

OTOMATİK REKLAM TESPİTİ

OTT platformlarına korsan yayıncılık ile mücadelelerinde de destek sağlayan DAION; servis edilen yayının korsan yayıncılar tarafından yayınlandığı durumlarda korsan yayının takibi için Fişleme (fingerprinting) ve Filigranlama (Watermarking) desteği gibi özellikler de sağlıyor.

.png
.png

İçerik kesme, kurgu opsiyonları ve otomatik reklam tespit gibi özellikleri ile yayıncılar, içeriklerini DAION üzerinden Youtube, Twitter ve Facebook gibi platformlarda ya da kendi OTT servislerinde, 1 dakikanın altında yayına alma süreleriyle paylaşabiliyorlar.

GLOBAL ORTAKLIK

Erstream, global teleport şirketi ordan Media City (JMC) ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde dünya genelinde en çok talep edilen Arap, Yunan ve İtalyan kanallarının dağıtımını gerçekleştiren IND için MySat GO OTT platformunu DAION ile yayına çıkardı.Mysat GO, dünya genelinde en çok talep edilen genel eğlence, film, haber, müzik ve dini içerikli Arapça canlı TV kanalları ve video kütüphanesi ile Avustralya başta olmak üzere, Asya-Pasifik, Kanada ve Brezilya’daki abonelerine servis veriyor.

Geliştirdikleri ürünler pazarda tamamlayıcı olmaya odaklandıklarını belirten Erstream CCO’su Özge Gülşen Doğan, “Müşteriyi en doğru içerikle, en doğru zamanda ve en uygun teknolojiyle buluşturmak için Ar-Ge ve destek faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi. Erstream, her an her yerde ve tüm aygıtları kapsayan çok ekranlı, lider video dağıtım çözümleri sağlayıcısıdır. 2001 yılından bu yana faaliyette olan Erstream’in Almanya, İspanya, Birleşik Krallık ve Türkiye’de veri merkezleri bulunuyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ