Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Dergiciliğin en görkemli yıllarında Condé Nast dergi grubunun İngiltere operasyonlarının başında olan Nicholas Coleridge sık sık New York’tan Londra’ya ziyarete gelen dönemin Vanity Fair dergisinin yayın yönetmeni Graydon Carter onuruna öğlen yemekleri düzenliyor. Oyuncuların, siyasetçilerin, gazetecilerin katıldığı bu yemekler de dergi grubunun yönetim katında yapılır, Londra’da “Vogue House” olarak bilinen Hanover Square’deki binada.

Bir seferinde masada kadın-erkek dengesinin tutmayacağı anlaşılınca Coleridge’in aklına Diana’yı davet etmek gelir. Charles’dan ayrılan Diana o aralar Kraliyet Ailesi’nden dışlanmış, tek başına Kensington Sarayı’nda yaşıyor. Coleridge de şoförüyle davetiyeyi kapıya bıraktırır: Prenses yemeğe katılmak ister mi?

Birkaç dakika içinde Diana’dan teyit telefonu gelir, seve seve katılacağını bildirir. Ama yemekten bir gün önce Daily Mirror gazetesi Diana’nın İspanya’da çekilmiş üstsüz fotoğraflarını basar. Epey bulanık ve pek bir şey anlaşılmayan bu fotoğraflar yüzünden yine de İngiltere’de ortalık karışır. Zaten o dönem Diana nefes alsa Kraliyet skandalı olurdu.

Condé Nast’çiler bu durumda kesinlikle Diana’nın yemeği iptal edeceğini düşünüyor, ama basın danışmanı arayarak katılacağını bir kez daha teyit ediyor. Prensesin tek bir ricası var: “Ne olur ama ne olur basın duymasın.”

Sofrada Carter ve Coleridge’in arasına oturan Diana iki gazeteciyle de dokunarak sohbet eder. Eli zaman zaman birinin dirseğine ya da koluna değer, zaman zaman elini yanındakinin elinin üzerine koyar.

Coleridge yemek sırasında Diana’nın filtresiz ve çok içten konuştuğunu yazıyor.

“Nicholas sana bir şey soracağım, Daily Mirror’daki fotoğraflarımı gördün mü­­?” diye sorar Prenses. “Eton’dan Harry aradı. Zavallı çocuk, sadece 14 yaşında. Arkadaşları onunla dalga geçiyormuş, annenin memeleri çok küçük diye. Sahiden çok mu küçük?”

Neye uğradığını şaşıran Coleridge kızarır: “Kıyafetinizden gördüğüm kadarıyla gayet iyi, hiç dert etmem.”

Vogue binasının çıkışında paparazzi Diana’nın kısa sürede binlerce fotoğrafını çeker. Ertesi gün yemeğe katıldığını kimin sızdırdığını araştıran Coleridge bir gazeteci arkadaşından işin gerçeğini öğrenir. Yemeğe gitmek üzereyken arabadan fotoğrafçıları arayıp haber veren kişi bizzat Diana’nın kendisiymiş. Sık sık yaptığı gibi paparazzi’ye önceden nerede olacağını haber veriyor. Dodi Fayed’nin yatında ya da Paris’te bir otelde.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar