Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Alanya – İstanbul uçuşlarında yer bulmak zor! Akdeniz çanağında en fazla otelin yer aldığı Alanya ulaşım sorunu yaşıyor. Kışın 600-700 bin, yazın 2 milyona çıkan nüfusu var. Kozmopolit bir nüfusa sahip. Dünyanın çeşitli ülkelerinden insan Alanya’ya geliyor. Vatandaş olan da var, oturma izinleri olanlar da söz konusu... Ama kış sezonunda bile Alanya-İstanbul arasında uçak seferlerinde yer bulmak imkansız.

Bir işadamının serzenişi aynen şöyle: “THY günde 2, bazı günler 3 sefer yapıyor. Pegasus Havayolları da günde 2 sefer yapıyor. Ancak uçaklarda yer bulamıyoruz. İş için gelen yabancı misafirlerimiz için özel araç kiralayarak, karayoluyla misafir etmek zorunda kalıyoruz. İlgililerin Akdeniz’in en önemli turizm merkezinin ulaşım meselesine çözüm bulmasını bekliyoruz.”

Ulaştırma Bakanlığı’nın iç hatlarda uçak fiyatlarına uyguladığı tavan fiyat uygulaması sebebiyle havayolları Alanya’ya iç hat seferi yapmakta pek istekli davranmıyor. Fakat bu durum dünyanın çeşitli yerlerinden gelip, iç hat uçuşlarıyla Alanya’ya ulaşmak isteyen yabancıları da etkiliyor. İç hatlarda yaşanan bu soruna bir çözüm bulunması şart.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar