Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Katar/Doha’ya Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği – IATA’nın genel kurul toplantısı ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi katılmak için geldim. İki gün sürecek toplantının kahramanı ise Pegasus Havayolları CEO’luk görevini kısa süre önce Güliz Öztürk’e bırakarak Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ni üstlenen Mehmet Nane. Zira Nane, Doha’da IATA Başkanlık koltuğuna oturan ilk Türk olacak. Geçen yıl Boston’da yapılan IATA Genel Kurulu Toplantısı’na gittiğimde bu haberi ilk ben vermiştim. Boston’da başkan seçilen Nane, Doha’da bir yıl süre IATA başkanlığını yapacağı koltuğa oturacak.

Daha önce zaten IATA Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Nane, bunun yanı sıra 2022-23 için de IATA Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini üstlenecek, eş zamanlı olarak da 11 kişiden oluşan İcra Kurulu’na da girecek. Bu görevi de seçilmiş, aktif ve önceki başkan olarak 3 yıl sürecek. Nane, IATA Başkanlık görevini ABD’nin popüler havayolu Jetblue Başkanı ve CEO Robin Hayes’ten devralacak.

Şangay yerine Doha, Moskova yerine neresi!

Doha’da yapılan IATA Genel Kurulu’nun normal takvim Çin/Şangay’dı. İki ay önce Çin’deki COVİD-19 hadiseleri ve alınan katı kurallar toplantının Doha kaymasına sebep oldu. Ayrıca gelecek yıl ki toplantı da yine belirlenen takvim göre Moskova’daydı, malum sebeplerle artık onun da yeri Doha’da belli olacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar