Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Salgın sonrası yeni normallerle havacılık sektöründe hareketlilik başlamış olsa dahi yolcunun geri dönüşü kolay olmuyor. Havayolları hızla uçaklarını servise koyuyor. Uçuş frekanslarını artırıyor, ama aynı oranda dolulukları yakalayamıyor. Çünkü yolcunun geri dönüşü, seyahate karar vermesi daha zor oluyor.

Türk Hava Yollarının uçtuğu hat sayısı ve çeşitli güzergahlara erişim gücü ile doluluk oranları COVİD-19’un etkisinde kalıyor. Doluluk oranları salgın öncesinin yüzde 80’nin epeyce altında, yüzde 65 seviyelerinde, ama şu an ki küresel havacılık değerlerinin de üzerinde bir dolulukla THY uçuyor.

Son verilere göre yolcu ve kargo uçağı tarafında trafik artıyor. Pazara arz edilen koltuk sayısı her gün yükseliyor, fakat uçakları dolduracak olan yolcular aynı oranda arzulu değil. Uçmuyorlar. Dolayısıyla doluluk oranları düşük olmakla birlikte her geçen gün seyahat edenlerin sayısı artıyor. Bu durumda THY gibi şirketlere halkla ilişkiler ve tanıtım gibi faaliyetlere daha fazla ağırlık vermek düşüyor.

Eurocontrol verilerine göre yolcu ve kargo uçuş sayısında artış var. Ancak yolcu sayısındaki toparlanma uçuş sayısındaki artışın epeyce gerisinde kalıyor. Son 6 aylık dönemindeki tatil uçuşlarının etkisiyle toparlanma eğilimine girildiği tahminleri yapılıyor. Ancak kış sezonunun nasıl geçeceği en büyük endişe kaynağı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar