Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Boston – Havacılık sektöründeki gelişmeler için gözlerin çevrildiği küresel zirveden devletlerin COVİD-19 sonrası seyahatleri zorlaştıran uygulamalarına yönelik uyarılar çıktı. Özellikle hava taşımacılığının iyileşmesini engelleyen tutarsız korona virüs kısıtlamalarına son verilmesi çağrısı yapıldı. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği - IATA’nın 77’nci Yıllık Genel Kurulu ve Küresel Zirvesi’nde sıkıntılı hemen her konu bir vesileyle gündem oldu.

Şüphesiz zirvenin ana konusu korona virüs sonrası toparlanma girişimleri ve bu süreçten sektörün az hasarla nasıl kurtulup, normale döneceği hususları oldu. Avrupa’da ve diğer ülkelerde bazı havayolları korona virüs sürecinde yok oldu. Bazıları da şu an zor anlar yaşıyor. Avrupa’da büyük bir havayolunun da sıkıntılar yüzünden başka bir şirkete satılmak üzere olduğu zirvede CEO’lar arasında konuşuldu.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, IATA Yönetim Kurulu Başkanı Robin Hayes (Jetblue Başkanı ve CEO) ve IATA Başkan Yardımcısı (Kurumsal iletişim) Anthony Concil.

Yok olan Alitalia Airlines ve hava yolsuz kalan İtalya örneği ile bu ülkeyi domine eden Ryanair, toplantı kulislerinde çok konuşuldu. Havayolu CEO’ları ve temsilcileri zirve kanalıyla hükümetlere yapılacak uyarıların önemli olduğunda hemfikirdi. IATA Genel Müdürü Willie Walsh, konuşmasında hükümetlerin havacılık sektörüne yardımcı olması, yolculukları pahalı hale getirmemesi ve kuralları basitleştirmesi için uyarılarda bulundu. Risklerin yönetimi için de basitleştirilmiş, anlaşılabilir yöntemlerin uygulanması gerektiğini vurguladı.

Havalimanları fiyatları artırıyor!

Walsh ilginç bilgiler de paylaştı. Havaalanları ve hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıları tarafından planlanan ücret artışlarının hava yolculuğunda iyileşmeyi geciktireceği ve uluslararası bağlantıya zarar vereceğini söyledi. Kriz bahanesiyle havalimanlarında ücret artışına gidilmiş. Eurocontrol üyesi 29 devletin, 2020 - 21’de gerçekleşmeyen gelirleri karşılamak için havayollarından yaklaşık 9,3 milyar dolar almak istiyormuş. Havayollarının salgın sırasında uçamadığından, kaçırdığı gelirleri söz konusuyken, Eurocontrol’e üye devletlerin salgını dikkate almadan bu gelirleri toplamaya çalışması eleştirildi.

ICAO Başkanı:

“Ülkelere girişlerde karışıklık var”

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü - ICAO Konsey Başkanı Salvatore Sciacchitano, 1 Ocak 2020'de göreve başlamasından bu yana COVİD-19 sebebiyle ilk resmi görevini ve ilk halka açık konuşmasını Boston’da yaptı.

Yolcular için ülkeye giriş şartlarını gevşettiği için ABD’yi övdü. Hükümetleri, riski yönetmek için pratik ve kanıta dayalı uygulamalarla hava yolculuğuna destek olmaya çağırdı. ICAO’nun da standardizasyon ve sertifika sorunu için çalıştığını, önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmayla salgın sonrası ülkelere girişlerde ortaya çıkan karmaşıklığın azaltılması için devletlere uyulması gereken kurallar getirileceğini söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar