Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Ülke olarak Kovid-19 salgının da etkisiyle birçok olumsuz hadisenin yaşandığı günlerden geçiyoruz. Belki de tek istisna sağlık alanında yaşanıyor. Türkiye, Kovid-19 aşısına erişimde ve aşılanma hızında dünyanın sayılı ülkelerinden birisi konumunda. Bu durumdan azami ekonomik faydayı elde etmek için de kafa yorulması şart. Salgını kontrol altına alan bazı ülkeler yeniden eski günlere kavuşmak için en fazla turist çektikleri ülkelerde tanıtım çalışmaları yapmaya başladılar. Türkiye de artık bu yola girebilir.

Ocak, mart ve şubat aylarında yaşadığımız sıkıntılı salgın süreci sebebiyle birçok ülke Türkiye’ye uçuş yasağı koydu. Bu sebeple turizm sektörü endişeli günler geçirdi. Şu günlerde tekrar güzel bir gelecek için hayal kuruyoruz. Çünkü aşılama çalışmaları iyi gidiyor. Fakat bu olumlu haberin de Türkiye’ye turist gönderen ülkelerde başta da Avrupa olmak üzere iyi anlatmamız, tanıtımlar yapmamız gerekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ekibi, sağlık çalışanları ve Bilim Kurulu Üyelerine emekleri, fedakâr çalışmaları için ne kadar teşekkür etsek az. Onlar görevlerini yapıyorlar. Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış herkes de aşılanmaya başlanacak. Hedef Kurban Bayramı’na kadar nüfusun yüzde 75’in aşılamak olduğuna göre Türkiye’nin sıkıntılı günleri atlatmak üzere olduğunu söylemek mümkün.

Fakat turist ağırlamak için de elbette tanıtım yapılacak ülkeler de önemli. Hindistan, Brezilya, Güney Afrika gibi Kovid-19 “Delta” varyantının yaygın olduğu ülkeler için de tedbirli olmak şart. “Kim olursan ol gel” anlayışında olamayız. Zaten Sağlık Bakanı Koca da bazı ülkelere yasak koymak gerekebileceğini ifade etti. Kısacası salgın sürecine uygun tanıtım ve turist kabul etme politikamızın olması şart.

Aşı karnesi, PCR testi veya diğer tedbirlerle Türkiye’nin güvenli seyahat edilebilecek ülke olarak algılanacak bir politika yürütülmelidir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar