Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Salgının iş hayatını iyice zora sokması mecburen yeni önlemleri gerekli kılıyor. Sahada olanlar bu durumun ciddi sıkıntısını yaşıyorlar. Nitekim dün konuyu Cumhurbaşkanı’na ilettiler. Akabinde Kısa Çalışma Ödeneği’nin (KÇÖ) yeniden 3 ay daha yürürlükte olmasına yönelik karar açıklandı. Sonrası ise güncel tabloya göre Haziran’da belli olacak.

Turizm Haftası sebebiyle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) üyeleri ile birlikte havacılık ve turizm sektöründen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Beştepe’ye davetliydi. Cumhurbaşkanı hepsini dinlemiş. Katılanların hepsi de KÇÖ’nün uzatılmasını istemiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Ayrım yapamayız. O zaman tüm sektörlere KÇÖ uygulanmalı.” Demiş.

Turizm ve havacılık camiası böylece KÇÖ talebiyle tüm sektörlere katkı sunmuş oldu. Zaten turizm ülkemizde 40’a yakın sektörü etkiliyor. Yerinde bir karar, fakat bu yazı doğru düzgün atlatmak istiyorsak daha fazla tedbir alınması gerekiyor. Vaka sayılarını acilen aşağı çekecek yaklaşımlar lazım.

KÇÖ’nün uzatılması tüm sektörler için önemli bir can suyu olacaktır. Zor durumdaki şirketler yaz sezonuna belli dinamiklerle girme şansı yakalayacaktır. En azından tecrübeli elamanlarını kaybetmeyecekler. Çalışanlar için de bir iş ümidi olacak. Eğer sektörün şansı olur da turist ağırlamaya başlarsa hazırlıklı olacaktır.

Ancak Kovid-19 salgını boyunca maddi kısıtlama yaşamayan, yeterli tedbiri almayan, kemer sıkmayan kamunun özel sektördeki problemleri, zorlukları ne kadar hissettiğini, anladığını kestirmek zor. Zira kamu bazen öyle uygulamalara imza atıyor ki, sorunları çözmek yerine büyütüyor. Bu yaz turizm sezonu ne zaman başlayacak, hangi ülkeden, ne kadar turist gelecek halen daha meçhul olduğuna göre sorun büyük değil mi?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar