Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Rusya uçuşları askıya aldığını açıkladı. Normal ve charter seferlere 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma getirdi. Bu yaz sezonu için ümitli olduğumuz İngiltere ile Türkiye arasındaki seyahat kısıtlamaları ortada. Avrupa’dan da henüz ümitlendirici haber yok. Daha vahimi Türkiye’nin bu vaka artış hızıyla herhangi bir ülkenin kapısını çalıp, “bize turist gönder” deme şansı da yok. Tek çare bir an evvel vaka sayılarını aşağı çekecek tedbirleri almak!

Eğer ülkemiz yöneticileri ortaya bir vizyon koyarak, vaka sayılarını ocak, şubat, mart aylarında 10 binin altında tutmayı başarabilselerdi, mayıs ayında turizm sezonuna hazırlıklı olarak güçlü bir şekilde girebilirdik. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ülkemize turist gönderen ülkelerin yaz tatili rezervasyon programlarında yer alarak programlı bir şekilde tesislerimizi de değerinde pazarlayabilirdik.

Şu anki vizyonsuzluk tablosu her şeyi kötüleştirmiş durumda. Ülkemiz turizmine yönelik turist sayısı ve gelir beklentileri, pazarlama gücümüz aşağı inmiş vaziyette. Kendi elimizle ekonomiye zarar verip, turizm sezonunu kısaltmak üzereyiz. Ramazan boyunca da vaka sayısının düşmesi için dua edeceğiz. Yoksa iç turizmimiz bile darbe alacak gibi görünüyor.

Vakalar son iki ayda hızla yükselirken, 10 binden 20 binin üstüne çıktığında bile ne hikmetse bu ülke için önemli olan turizm sezonuna yönelik önlem almak, toplamda ülke ekonomisinde çarkların dönmesine yönelik çözüm üretmek akıllara gelmedi. Salonlar ağzına kadar doldurulup kongreler yapıldı. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu vaka artışlarını duyurmaya devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı yaz sezonuna yönelik pembe tablolar çizdi. Hepimiz izleyerek işte bu noktaya geldik. Hayırlı olsun!

Peki, bu yükselen vaka sayılarından kimin ders çıkarması gerekiyordu? Hangi makamın uyarı yapıp, önlem alması icap ediyordu? Bu durumu izah edebilecek maalesef kelime yok. Eğer içine düştüğümüz durum için ülkemiz ekonomisinin salgın sebebiyle yaşadığı sorunlara dikkat çekilecekse, böyle bir bahane ileri sürülecekse geçmiş olsun! Tedbirsizliğin, vizyonsuzluğun daha kötü bir gelecekle bizi baş başa bırakacağını analiz edememiş olmamız ülkemiz adına üzücü!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar